Συμμετοχή στα γυρίσματα του τραγουδιού "Άντε να χαρώ" του Ζαχαρία Καρούνη.

Μια αλλιώτικη Τρίτη

Σήμερα στο Ηράκλειο έλαβαν χώρα τα γυρίσματα του νέου τραγουδιού "Άντε να χαρώ" του κ. Ζαχαρία Καρούνη. Το ραντεβού ήταν στον ηλεκτρικό σταθμό του Ηρακλείου (στο Θεατράκι).
Αρχίσαμε λοιπόν κατά τις 10 το πρωί να μαζευόμαστε όλοι και περιμέναμε καρτερικά να ξεκινήσουμε. Κάποια στιγμή παρατηρώντας το Θεατράκι αναρωτιόταν κανείς, αν ταίριαζε η τοποθεσία σε αυτό το τραγούδι και κατά πόσο θα έβγαινε ωραίο προς τα έξω. Και όμως... Όταν ξεκίνησε το γύρισμα, το τοπίο άλλαξε. Το Θεατράκι, αμέσως πλημμύρισε με φωνές, τραγούδι, χορό, χρώματα και πολλά χαμόγελα. Υπό τους ήχους του νταουλιού και του κλαρίνου τραγουδούσαμε, χορεύαμε... έχοντας μπει για τα καλά στο νόημα του τραγουδιού. Αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί τριγύρω. Άλλοι απλά κοιτούσαν, άλλοι ήταν περαστικοί περιμένοντας για κάτι... κάποιοι άλλοι έκαναν την καθιερωμένη τους βόλτα και ήταν κι εκείνοι που είχαν έρθει να μας θαυμάσουν.
Στη συνέχεια, το γύρισμα μεταφέρθηκε στην Παναγίτσα. Η ιδέα ήταν να χορέψουμε και παράλληλα να τραγουδάμε περνώντας μέσα από μια λαϊκή αγορά. Πόσο περίεργο ακουγόταν! Στην πράξη, όμως, βγήκε πάρα πολύ καλό και πολύ αληθινό. Όταν βλέπεις να συμμετέχει ο ίδιος ο κόσμος που ψωνίζει αλλά και οι ίδιοι οι πλανόδιοι πωλητές... όλοι να γινόμαστε ένα... τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μην είναι φοβερό! Καταλήξαμε στο σπίτι του Ζαχαρία Καρούνη για την τελευταία σκηνή κι αφού μας ευχαρίστησε, πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Και στο τέλος είναι που συνειδητοποιείς, πως τα πιο όμορφα πράγματα φτιάχνονται πάνω σε απλές, καθημερινές στιγμές...
Ευχαριστούμε κ. Καρούνη που μας δώσατε αυτή τη χαρά!!

- Γράφει ο Βασίλης Λιαροκάπης. -

  • Χρονολογία:Νοέμβριος 2018
  • Χώρος: Ν. Ηράκλειο Αττικής

Συναφείς Εκδηλώσεις

  • Ρεμπέτικη βραδιά στο Χ.Ο.Ειρήνη.
  • Καρναβάλι του Λουτρακίου 2024
  • Γιατί το περιβάλλον… θέλει αγώνα!
  • Παρελάσαμε εις μνήμην των αγωνιστών του ’21