Προσεχείς εκδηλώσεις

"ΦΙΝΤΑΝΙ, ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ"

16/06/2023 - 19:30
Κτήμα Φιξ Ηράκλειο Αττικής

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, το πολιτιστικό τμήμα του δήμου Ηρακλείου Αττικής "χορεύει" με τον Χορευτικό Όμιλο Ειρήνη. Σας προσκαλούμε με χαρά να παρακολουθήσετε την παράσταση ''ΦΙΝΤΑΝΙ,ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ”, την οποία επιμελείται καλλιτεχνικά η δασκάλα μας, Κατερίνα Βογιατζιδάκη. Η παράσταση θα λάβει χώρα στον καταπράσινο χώρο του Κτήματος Φιξ, στο Ηράκλειο Αττικής.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει γλέντι! 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
(Εντός του κτήματος θα υπάρχει καντίνα για φαγητό και ποτό.)
Σας περιμένουμε όλους, για να κλείσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο μια υπέροχη, χορευτική χρονιά!

Ευχαριστούμε θερμώς τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και ιδιαιτέρως την κυρία Μ. Ιγγλέση, πρόεδρο του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου. για την παραχώρηση του Κτήματος Φιξ και την ανεκτίμητη βοήθεια και στήριξη για την πραγμάτωση της εκδήλωσης!
Παράλληλα, εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στις χοροδιδασκάλες μας Κατερίνα Βογιατζιδάκη και Σίσσυ Πέτρου, καθώς και τη δασκάλα μας Ειρήνη Δερέμπεη για την επιμέλεια της χορωδίας του χορευτικού.

Φυσικά, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη συνεισφορά των συντελεστών και των μουσικών:
Βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη: Studio Ναυπλιώτη
Βεστιάριο: Ελληνικές Ενδυμασίες Κ. Βάλβη και Β. Αγιασματζή
Γραφιστικά: Νικόλ Χατζηιωακειμίδη
Μουσικοί: Ανδρέας Χατζηανδρέας: πνευστά , Σπύρος Κοντολούρης: βιολί , Απόστολος Βαλσαμάς: λαούτο, τραγούδι , Θανάσης Λάκκας: κρουστά , Έφη Βαϊρλή: τραγούδι , Μιχάλης Βογιατζιδάκης: λύρα, τραγούδι , Φάνης Μπαρμπούνης: λαούτο, τραγούδι, Χρήστος Σπυρλιδάκης: λαούτο , Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι
και η χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη

6ο Σεργιάνι παραδοσιακών χορών

17/06/2023 - 19:30
Πολυχώρος Λιπασμάτων (Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη έχει την χαρά να παρευρεθεί στο 6ο Σεργιάνι παραδοσιακών χορών, στο πλαίσιο του Τριήμερου Φεστιβάλ Χορού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Παράδοση από όλα τα μέρη του τόπου μας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, και η ομάδα χορευτών μας θα παρουσιάσει χορούς από την Αλμωπία (Φλώρινα).

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερατσινίου 'ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ' για την τιμητική  πρόσκληση που μας απηύθυνε!
Σας περιμένουμε! 

Παλαιότερες εκδηλώσεις

"Τριάδια 2023"

30/05/2023 - 20:30
Αγία Τριάδα, Ηράκλειο Αττικής

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη έχει την τιμή να "ανοίξει" το τριήμερο εορτασμών για τα "Τριάδια 2023", που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μια επίλεκτη ομάδα του χορευτικού μας θα παρουσιάσει χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και θα "ταξιδέψει" τους επισκέπτες με μουσικούς σκοπούς που έχουμε αγαπήσει όλοι!

Η γιορτή θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγ.Τριάδας που απέχει λίγα μέτρα από τον σταθμό Ησαπ "Ηράκλειο".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

(Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ηρακλείου για την πρόσκληση.)

"Η Πόλις Εάλω" – 2ο ενοριακό αντάμωμα Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

29/05/2023 - 19:45
Άγιος Ελευθέριος Αχαρνών

Ο Χορευτικός Όμιλος "Ειρήνη" έχει την τιμή να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Συλλόγου Θρακιωτών Αθηνών, αφιερωμένη στη μνήμη του Βυζαντίου, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, και τον θρακικό ελληνισμό.

Μέλη της χορευτικής μας ομάδας θα παρευρεθούν στο αντάμωμα και θα παρουσιάσουν χορούς από την Πόλη!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε!

"Γιορτή των Εθνών – Byron College

13/05/2023 - 19:00
Byron College Φιλολάου και Αριστοτέλους Γέρακας

Έχουμε την τιμή να συμμετάσχουμε στη "Γιορτή των Εθνών" που διοργανώνει το Byron College - The British International School, που εδρεύει στον Γέρακα Αττικής. Ομάδες από δεκάδες χώρες του Κόσμου, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, θα παρευρεθούν σε αυτή τη διεθνή συνάντηση, χορεύοντας και συστήνοντας με κάθε τρόπο τον πολιτισμό του τόπου τους στους θεατές!

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη θα είναι εκεί!
Το εφηβικό μας τμήμα  θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο, υπό την επιμέλεια της δασκάλας Σισσυς Πέτρου, και μέλη της ομάδας παραστάσεων χορούς από την Κύθνο, υπό την επιμέλεια του δασκάλου μας Δημήτρη Μπάκου
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση το Byron College.
Let's celebrate Culture!

7ο No Finish Line Athens 2023

10/05/2023 - 00:00
ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών)

Ο Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ έχει τη χαρά να συμμετέχει για πρώτη φορά στο "No Finish Line Athens", τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα στην Ελλάδα σε προσφορά, συμμετοχή και διάρκεια (μέλος της παγκόσμιας σειράς No Finish Line Global Series).

Η ομάδα μας αποτελούμενη από 43 μέλη και φίλους του χορευτικού θα προσπαθήσει να "γράψει" όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στις 5 ημέρες της διοργάνωσης που θα μετατραπούν σε προσφορά.

Η διοργάνωση μέσω του πενθήμερου αγώνα 100 ωρών που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, συγκεντρώνει χρήματα και συμβάλλει σε ετήσια βάση στην υλοποίηση παιδικών προγραμμάτων οργανώσεων, ιδρυμάτων και συλλόγων, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει, επιμορφώνει και καλλιεργεί, νοοτροπία και κουλτούρα διάδοσης-στήριξης-συμμετοχής σε φιλανθρωπικές δράσεις.

''Παμποντιακόν Πανοΰρ 2023, τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα''

21/04/2023 - 20:00
Κεντρική Πλατεία Σουρμένων Chrisanthou Trapezountos 26 16777 Elliniko

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη θα συμμετάσχει στο πλαίσιο των πενθήµερων εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνει η Ένωση Ποντίων Σουρµένων, αφιερώνοντας φέτος µια από τις ηµέρες στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα μας θα παρουσιάσει χορούς από τις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα από τη Νάξο και την Κύθνο.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση.
Με το καλό να σμίξουμε λοιπόν!

Είσοδος Ελεύθερη

"9η γιορτή χορού" – Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

08/04/2023 - 10:45
Τρίκαλα

Το 'παρών' στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Χορού Τρικάλων "Τρικκη" θα δώσει η ομάδα παραστάσεων του χορευτικού ομίλου "Ειρήνη" ταξιδεύοντας με το καλό στα μαγευτικά Τρίκαλα! Πλήθος χορευτικών από όλη την Ελλάδα θα παρευρεθεί στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας, σε μια χορευτική συνάντηση - ορόσημο.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση!

11ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

19/03/2023 - 09:00
Πλατεία Συντάγματος

Οι 37 δρομείς των XOE RUNNERS είναι έτοιμοι να βρεθούν στην εκκίνηση των αγώνων του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, το πρωί της Κυριακής 19/3, ανάμεσα σε 19.000 δρομείς.
Το αθλητικό γεγονός είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία της.

Καλή δύναμη στους δρομείς μας!

Παραδοσιακό γλέντι και κοπή Βασιλειόπιτας 2023

28/01/2023 - 19:30
5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Εμμανουήλ Παππά 6 142 34 Νέα Ιωνία

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε όλους, μέλη και φίλους του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη, να γλεντίσουμε με ζωντανή μουσική, κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας!

Τιμή συμμετοχής: 10€ (παιδιά δωρεάν).
Με την πρόσκλησή σας έχετε τη δυνατότητα να μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε όμορφα δώρα.

Έξω από τον χώρο του σχολείου θα βρίσκεται καντίνα για όποιον επιθυμεί φαγητό ή ποτό. Έχετε τη δυνατότητα να προ - κρατήσετε τις θέσεις σας, δηλώνοντας το τηλεφωνικά ή στη γραμματεία του συλλόγου.

Ώρα προσέλευσης: 7.30μμ
[Υπενθυμίζουμε ότι στον σχολικό χώρο, απαγορεύεται το κάπνισμα!]

Σας περιμένουμε!

Ο Χ.Ο. ΕΙΡΗΝΗ πάει εκδρομή…. 

11/12/2022 - 08:00
Σπήλαιο των Λιμνών

Τρία χρόνια μετά την τελευταία μας εκδρομή και την περίοδο που μας περιόρισε όσο τίποτα, ο χορευτικός μας όμιλος διοργανώνει μονοήμερη απόδραση στα Σπήλαια Λιμνών Καστριάς και στο Πλανητέρο.

Θα αναχωρήσουμε από το Ηράκλειο το πρωί με τελικό προορισμό την Καστριά μέσω Λεβιδίου-Κλειτορίας, όπου θα επισκεφτούμε το υπέροχο Σπήλαιο των Λιμνών. Το σπήλαιο των λιμνών είναι σπάνιο φυσικό δημιούργημα με λαβυρινθώδεις διαδρόμους, στοές και υπέροχους σταλακτίτες. Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές, σε τρεις ορόφους, λίμνες του το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο, ενώ διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πλανητέρο, ένα χωριό γνωστό για τους πολλούς νερόμυλούς του, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανόδασος των πηγών του Αροάνιου ποταμού.

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά τα μέλη του χορευτικού "Ειρήνη".
(Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματεία του χορευτικού.)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

14/11/2022 - 19:00
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας Πατρ. Ιωακείμ 4 14234 Νέα Ιωνία

Στην εκδήλωση της ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ με θέμα "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ", ομιλητής θα είναι ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης και θα ολοκληρωθεί με χορούς από την Καππαδοκία από μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ ΘΥΜΗΣΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ

13/11/2022 - 19:00
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Ο σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής "Η Μεγαλόνησος" διοργανώνει τη μουσικοχορευτική παράσταση για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής "ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ ΘΥΜΗΣΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ".

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουμε και εμείς με χορούς από την Καππαδοκία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

02/10/2022 - 19:30
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει την Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, και την συμμετοχή εκλεκτών φορέων, όπως είναι το "1ο γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής", τα "εκπαιδευτήρια Μάνεση" και η "Χορωδία Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας".

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Χορευτικός μας όμιλος με τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σας περιμένουμε!

ΤΖΙΕΡΙ Μ'

17/09/2022 - 21:00
Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Ο ΧΟΕ έχει την χαρά να συμμετέχει στην Επετειακή Μουσικοχορευτική Παράσταση «ΤΖΙΕΡΙ Μ’» που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος & η Περιφέρεια Αττικής για να τιμήσουν τα 100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων".

Είσοδος Ελεύθερη

Συντελεστές της παράστασης:
Ερμηνευτές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Μάνου, Στέλλα Καρύδα
Σολίστ: Χρήστος Τσιαμούλης, Ηλίας Υφαντίδης
Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης, Βάνα Βάσιου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Ντόβολος
Συμμετέχει η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η χορωδία της Μουσικής Σχολής «Εν Ωδαίς».
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Δεμελής

Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα Σωματείων Μελών της ΟΠΣΕ και φιλοξενούμενων Συλλόγων σε επιμέλεια του Χρήστου Θεολόγου.

Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω…

12/09/2022 - 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά τις ρίζες της .

Οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου "Ειρήνη" έχουν την τιμή να συμμετέχουν ανάμεσα σε ένα σύνολο χορευτών παραδοσιακών χορών, ηθοποιών και μουσικών, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, ένα νοσταλγικό πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, φόρος τιμής στην Αγιοτόκο γη της Μικράς Ασίας.

Πληροφορίες - Εισιτήρια:

9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

22/07/2022 - 20:00
Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης – Καρπενήσι

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη έχει τη μεγάλη χαρά να συμμετέχει στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης. Τους χορούς όλων των συμμετεχόντων θα συνοδεύσει συγκρότημα αποτελούμενο από κορυφαίους μουσικούς του παραδοσιακού χώρου.

Είσοδος ελεύθερη

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

10/07/2022 - 21:00
Ανοιχτό Θέατρο "Σάρα" Μαρκόπουλο

Ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια απουσίας επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς». Ο Χ.Ο. "Ειρήνη" έχει τη χαρά να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή της Παράδοσης με τη συνοδεία αξιόλογων μουσικών.

Είσοδος ελεύθερη

(Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου.)

Εορτή Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία

01/07/2022 - 21:00
Προαύλιος χώρος Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, ο Μητροπολιτικός Ναός στη Νέα Ιωνία πανηγυρίζει υποδεχόμενος την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.
Μετά τον Εσπερινό και τη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή όπου θα συμμετέχει κι ο Χορευτικός μας Όμιλος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εορτασμών ΕΔΩ

Τριήμερο εκδηλώσεων Μικρασιατικού Πολιτισμού

24/06/2022 - 20:30
Δημοτικό στάδιο «Ίκαρος» Νέας Ιωνίας

Ο Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ έχει την τιμή να συμμετέχει στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για μία τριήμερη εορτή με τραγούδια, χορούς, δράσεις και παρουσιάσεις θεμάτων σχετικά με τον Μικρασιατικό λαϊκό πολιτισμό.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(Δελτίο Τύπου)

ΣΙΝΕΜΑ "Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ"

05/06/2022 - 18:30
Σινέ Γαλάτσι (εντός του Άλσους Βεΐκου)

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη παρουσιάζει την καλοκαιρινή παράσταση του εφηβικού και των παιδικών του τμημάτων με τίτλο «Σινεμά "Η Παράδοση"».

Σας προσκαλούμε με χαρά, ώστε να ενώσουμε από κοινού τις εικόνες της παιδικής μας ηλικίας, να συνθέσουμε τις ψηφίδες της παράδοσης του τόπου μας και να θυμηθούμε ξανά τους ήχους από την πρώτη ποίηση της ζωής μας...

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης 18:00

4η Βεγγέρα

27/05/2022 - 20:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη διοργανώνει βεγγέρα και καλεί όλα τα μέλη του σε μια όμορφη βραδιά μαζί με το συγκρότημα του Μιχάλη Βογιατζιδάκη.

Στην παρέα μας θα βρίσκεται και ο Γρηγόρης Θανάσουλας, μαθητής του χορευτικού, με το κλαρίνο του.

Σας περιμένουμε!

* Ο καθένας μπορεί να φέρει το κατιτίς του

Πρόγραμμα Erasmus + 229 "TAG" – Πολιτιστική Κληρονομιά και Γραμματισμός

16/05/2022 - 08:15
Προαύλιος χώρος 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου διοργανώνει, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + 229 "TAG" για την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών (Ελλάδας, Σλοβενίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ισπανίας), εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει κι ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη με το τμήμα των Κρητικών. Τα μέλη μας θα χορέψουν κρητικούς χορούς με τη συνοδεία του Μιχάλη Βογιατζιδάκη στη λύρα και του Μάρκου Αγριμάκη στο λαούτο. Στο τέλος θα προσφέρουν ένα τοπικό γλυκό για κέρασμα.

Υπεύθυνη: Κατερίνα Βογιατζιδάκη

3η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ – ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15/05/2022 - 08:30
Πάρνηθα

Λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, μέσα σε ένα τοπίο γεμάτο δάση και μεγάλα δέντρα υπάρχει ένα μοναχικό ξωκλήσι που μοιάζει πραγματικά με όαση. Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κεραμίδι.

(Διαβάστε περισσότερα)

Στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας υπάρχει μια πηγή με τρεχούμενο νερό, μα και χώρος για ξεκούραση. Ξύλινα τραπεζάκια με ενιαία καθίσματα και υπέροχη θέα τόσο στην εκκλησία όσο και στο παρθένο δάσος που την περιβάλλει.

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με τα αυτοκίνητά μας προς την Λεωφ. Πάρνηθος. Αμέσως μετά τις ταβέρνες και μετά τη στροφή βλέπουμε αριστερά ένα ξέφωτο και κάποιες μπάρες. Από εκεί ξεκινά το μονοπάτι που θα περπατήσουμε. Η πορεία θα είναι ανηφορική. Μετά τα πρώτα 500μ. θα μπούμε μέσα στο πλούσιο πευκοδάσος όπου το μονοπάτι θα μας οδηγήσει έως το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Εκεί θα κάνουμε στάση για μισή ώρα περίπου και μετά θα κατηφορίσουμε πίσω από την ίδια διαδρομή.

       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 8:30 Συγκέντρωση στο χορευτικό.
 • 8:45     Αναχώρηση με τα αυτοκίνητά μας για Πάρνηθα
 • 9:15     Άφιξη στο σημείο εκκίνησης
 • 9:30     Εκκίνηση πορείας
 • 11:15   Εκκλησάκι Αγ. Γεωργίου (στάση)
 • 11:45   Κατάβαση
 • 13:00   Επιστροφή στα αυτοκίνητα

      ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 • Ώρες 3,5
 • Μήκος διαδρομής  9 χλμ
 • Υψομετρική ~400μ

      ΟΔΗΓΙΕΣ

      Ρούχα & αξεσουάρ

 • Ορειβατικά μποτάκια. Εναλλακτικά αθλητικά παπούτσια
 • Άνετα ρούχα, μακρύ παντελόνι ή μακρύ κολάν
 • Αντιανεμικό μπουφάν ή αθλητική ζακέτα
 • Καπέλο
 • Γυαλιά ηλίου

      Σακίδιο

 • Αντιηλιακή κρέμα
 • Μπουκάλι με νερό
 • Σνακ, φρούτα
 • Εφεδρική μπλούζα

 Υπεύθυνοι: Αναστασία Παπαδάκου & Δημήτρης Γερόλυμος

Μουσικοχορευτική Παράσταση "ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ"

30/04/2022 & 01/05/2022 - 21:00
Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206 177 78 Ταύρος

Προπώληση Εισιτηρίωνticketservices.gr
Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη υποστηρίζει την παράδοση και την ιστορία του τόπου και σε συνέχεια της επιτυχημένης 42χρονης πορείας του, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ».

Κεντρικό θέμα της παράστασης, είναι η ταυτότητα του ελληνικού μουσικοχορευτικού φαινομένου κατά τον 20ο αιώνα, ιδωμένη μέσα από ετερόκλητες και πολυσχιδείς κοινωνικές, οικονομικές και ευρύτερα πολιτισμικές μεταβάσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, θα αναδειχθεί η πολύπλευρη πολιτισμική σημασία των προσφυγικών ροών απ’ τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση της όσμωσης των λαϊκών παραδόσεων της υπαίθρου με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, θα διαφανούν οι μετασχηματισμοί των μουσικοχορευτικών επιτελέσεων μετά την κατάρρευση των παραδοσιακών κοινοτήτων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προβληθούν τα νέα στοιχεία που εισέρχονται στην ταυτότητα του δημοτικού τραγουδιού στις αγροτικές κοινότητες αλλά και στον αστικό χώρο, με άξονα αναφοράς την δισκογραφία και τους νέους χώρους γλεντίσματος, καθώς και οι σημαντικές τομές που επέφερε το μεταπολεμικό μεταναστευτικό φαινόμενο στην πολιτιστική ζωή των Ελλήνων της διασποράς αλλά και στις πατρογονικές εστίες των μεταναστών.

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ – Δεύτερο πρόγραμμα.

Δείτε ΕΔΩ το δελτίου τύπου με όλες τις λεπτομέρειες για της παράστασης και τους συντελεστές της.

Ο ήχος των σκιών

19/03/2022 - 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 115 21 Αθήνα

Η δασκάλα μας, Κατερίνα Βογιατζιδάκη, παρέα με τους μικρούς μας χορευτές είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν: Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ;

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του σε μια ολοκαίνουργια παράσταση! Ήχοι του παρελθόντος και ήχοι του σήμερα σε μια παράσταση με έντονο ρυθμό και μελωδίες που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των μικρών θεατών. Μουσική συνοδοιπόρος, η Αρετή Κετιμέ, που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της.

Υπεύθυνη: Αναστασία Παπαδάκου

 

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά τους Αρκάδες για τη συμβολή τους στο ’21!

23/10/2021 - 19:30
Δημοτικο Θέατρο Πεύκης Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου Πεύκη

Η Περιφέρεια Αττικής, το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης και οι σύλλογοι Αρκάδων Βόρειου τομέα Αττικής διοργανώνουν μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια ελευθερίας.
Ο Χορευτικός μας Όμιλος έχει τη χαρά να συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς της Αρκαδίας υπό τους ήχους της Παραδοσιακής ορχήστρας του Κώστα Γιαννακόπουλου.

1821-2021: 200 χρόνια ελευθερίας

20/09/2021 - 20:00
Βίλα Στέλλα

Με πολιτιστικές βραδιές αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση υποδέχεται το φθινόπωρο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ο Χορευτικός μας Όμιλος συμμετέχει στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους Ηρακλειώτες απογόνους των Ηρωών.

Είσοδος ελεύθερη, κατόπιν κρατήσεων θέσεων (213200103)

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19

Τρέχουμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

12/09/2021 - 07:30
Πλατεία Συντάγματος

Μετά από καιρό οι XOE RUNNERS δίνουμε το πρώτο μας δρομικό ραντεβού στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή.

Θα τρέξουμε σε μια αλλιώτικη Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα απολαμβάνοντας το εορταστικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις διοργανώσεις του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.
Στη διοργάνωση θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

6° Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Παυλοπέτρια"

11/09/2021 - 20:30

Η Ελαφόνησος φιλοξενεί το 6° Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Παυλοπέτρια" στις 9-10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021. Ένας θεσμός που προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Φέτος, συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά κι ο Χορευτικός μας Όμιλος. Μετά από μια δύσκολη περίοδο θα βρεθούμε πάλι στον κύκλο του χορού υπό τους ήχους του ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ.

Η διοργάνωση είναι προσαρμοσμένη στα απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19.

Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι.

 

"Πασχαλιόγιορτα" – 1ο διαδικτυακό σεμινάριο

17/04/2021 - 19:00

Εισηγητής: Θάνος Κώτσης.

Πληροφορίες-εγγραφές: info@xoeirini.gr  (τηλ. 699 200 2001)

Η Πασχαλιά αποτελεί τη μεγαλύτερη πανήγυρη στο λαϊκό εορτολόγιο, καθώς η ανάσταση του «θνήσκοντος Θεού» ταυτίζεται με την αναγέννηση της φύσης και την τελετουργική διάβαση απ’ τον θανατερό Χειμώνα στην καρποφόρα Άνοιξη. Στην παρούσα διάλεξη, μέσα από ποικίλα εθνογραφικά παραδείγματα και πρωτογενές οπτικοακουστικό υλικό, θα αναδειχθούν οι πολιτισμικές σημασίες των τελετουργικών δρωμένων και των πρακτικών της ελληνικής λαϊκής λατρείας, που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα απ’ το Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής. Ενδεικτικά, θα γίνει αναφορά στα Λαζαριάτικα κάλαντα, στο μοιρολόι της Παναγιάς, στα θρηνητικά δρώμενα της Μεγάλης Παρασκευής, στους Πάνδημους χορούς της Πασχαλιάς, καθώς και στα τελετουργικά δρώμενα που συνδέουν το επίσημο θρησκευτικό δόγμα με την λαϊκή λατρεία.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και εποπτικό υλικό στους συμμετέχοντες.

 

Κρήτη – Μικρασία … ένα ταξίμι δρόμος

30/12/2020 - 21:15

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη έχει την τιμή και τη χαρά να συμμετέχει με μια ομάδα χορευτών του στο μουσικό οδοιπορικό με τον τίτλο "Κρήτη - Μικρασία ... ένα ταξίμι δρόμος" παρέα με τη δασκάλα μας Ειρήνη Δερέμπεη και με άλλους σπουδαίους μουσικούς.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts & Culture και θα παραμείνει στη ζώνη θέασης "Φώτα, Αυλαία, Πάμε" https://youtu.be/X77zP0Uaz80

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης από τα Ταμπάχανα της Σμύρνης στις αστικές περιοχές της Κρήτης. Το σμυρνέικο τραγούδι σαν κρητικό ιδίωμα. Από τον Παναγιώτη Τούντα στο Γιάννη Μπαξεβάνη, από το Μεχμέτ Σταφιδάκη στο Γιώργη Τζιμάκη κι από τους ρεμπέτες στο Στέλιο Φουσταλιέρη. Οι μανέδες και τα “μερακλίδικα” τραγούδια της ταβέρνας ανταμώνουν με τις πατινάδες, τα σταφιδιανά συρτά και τους υπόλοιπους σκοπούς της Σμύρνης και της Κρήτης με τους απόλυτους δεξιοτέχνες του σήμερα.
Παίζουν και τραγουδούν: 
Χρίστος Τσιαμούλης - τραγούδι, ούτι
Κάρολος Κουκλάκης - τραγούδι, μπουλγαρί
Ειρήνη Δερέμπεη - τραγούδι, θιαμπόλι
Στέλιος Πετράκης - Κρητική λύρα
Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ "Κρήτη μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί" του Δήμου Ηρακλείου.
Τα γυρίσματα έγιναν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «Φιλιώ Χαιδεμένου» του Π.Π.Ι.Ε.Δ του Δήμου Νέας ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2020.
Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ "Κρήτη μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί" του Δήμου Ηρακλείου.

Τα μαθήματα ξεκινούν στο "Ειρήνη".

16/09/2020 - 19:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Αγαπητά μας μέλη, νέα και παλιά!

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη είναι και φέτος έτοιμος να σας υποδεχτεί στα τμήματα παραδοσιακών χορών, ενηλίκων, εφήβων, παιδικών και νηπίων, όπως και στη χορωδία του. Φέτος, μια διαφορετική χορευτική χρονιά, που σηματοδοτεί τα 40 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο, είμαστε έτοιμοι με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των μελών, μικρών και μεγάλων, όσο και των δασκάλων, να συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα στη παράδοση, στην αίθουσα χορού μας, η οποία καταλαμβάνει περισσότερο από 220 τετραγωνικά μέτρα και με παράθυρα περιμετρικά μας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στα μαθήματα.

Eίμαστε έτοιμοι και ξεκινάμε...

 • Τετάρτη 16/09: τμήμα προχωρημένου επιπέδου και ομάδα παραστάσεων (κου Μπάκου).
 • Σάββατο 19/09: παιδικό τμήμα μέσου επιπέδου (κας Πέτρου).
 • Σάββατο 19/09: εφηβικό τμήμα (κου Μπάκου).
 • Σάββατο 19/09: τμήμα παραστάσεων (κου Μπάκου).

Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τα υπόλοιπα τμήματα που ξεκινούν από την 1η Οκτώβρη.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχουμε λοιπόν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (δείτε την ανακοίνωση) και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε με χαρά!

9ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας(AΝΑΒΛΗΘΗΚΕ).

22/03/2020 - 08:30

Σύμφωνα με τα μέτρα της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού (COVID-19) στη χώρα, οι διοργανωτές του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθηναίων, ανακοινώνουν ότι ο αγώνας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου, αναβάλλεται.

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με νεότερη ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

11/03/2020 - 00:00

Προς συμμόρφωση με τις οδηγίες πρόληψης του Υπουργείου Υγείας, ενημερώνουμε τα μέλη όλων των τμημάτων μας ότι αναστέλλονται από σήμερα, Τετάρτη 11/3, όλες οι δραστηριότητες του Χορευτικού μας Ομίλου για όσο διάστημα χρειαστεί.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να αποφύγουμε τις συναθροίσεις.
Επίσης, η αίθουσά μας θα απολυμανθεί πλήρως. Θα υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα επαναλειτουργήσουμε.

Σας ευχαριστούμε!

3η Kρητική Bεγγέρα

07/03/2020 - 20:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

«Πίνω κρασί δεν με μάθει, κρασί και δεν με πιάνει, μόνο το μπρούσκο του σεβντά στην όρεξη με βγάνει»

Η 3η κρητική βεγγέρα του Ομίλου μας είναι γεγονός!
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να γλεντήσουμε παρέα με τους δασκάλους μας και το συγκρότημα του Μιχάλη Βογιατζιδάκη! Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει το κατιτίς του!

Με το καλό να σμίξουμε!

3ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι.

22/02/2020 - 18:30
Κεντρική Πλατεία Ησαπ Ηρακλείου Αττικής

Η αντίστροφη μέτρηση για το "3ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι" ξεκίνησε!
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ετοιμάσει αποκριάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης με σκοπό να μας βάλει σε γιορτινό ρυθμό χαράς και κεφιού, οι οποίες κορυφώνονται με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Ηρακλείου.
Ο Χορευτικός Όμιλος "Ειρήνη" δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη γιορτή!
Αυτό το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, θα παρουσιάσει αποκριάτικους χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Περιμένουμε όλους τους φίλους μας, για να χορέψουμε παρέα και να το διασκεδάσουμε!

Απόκριες στη Νάουσα!

22/02/2020 - 08:00
Νάουσα

Ο χορευτικός μας όμιλος διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή (22-24/2/2020) την περίοδο των Αποκριών στη πόλη της Νάουσας!!

Θα περιηγηθούμε στον παραδοσιακό οικισμό στον Παλαιό Παντελεήμονα στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και θα απολαύσουμε την υπέροχη πόλη της Νάουσας και θα παρακολουθήσουμε το πιο φημισμένο, παραδοσιακό έθιμο στην Ελλάδα "Γενίτσαροι και Μπούλες". Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο του «Διαμαντάκου», όπου μας περιμένει μια εξαίσια ξενάγηση και ένα ακόμα καλύτερο γλέντι. Η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της πόλης και στο εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών της Φανής Τόμτση θα ολοκληρώσει αρμονικά αυτό το οδοιπορικό στην παράδοση. Τέλος, θα επισκευθούμε την υπέροχη Σχολή του Αριστοτέλη.

Στόχος της εκδρομής είναι κυρίως να παρακολουθήσουμε το ξεχωριστό αυτό αποκριάτικο δρώμενο, να δούμε κάποια αξιοθέατα της πόλης και φυσικά να διασκεδάσουμε με ντόπιους παραδοσιακούς σκοπούς!

Αρχηγός αποστολής: κ. Κατερίνα Βάλβη σε συνεργασία με τον κ. Μάνο Γαλίτη
Υπεύθυνοι: Στάθης Ευσταθιάδης, Αναστασία Παπαδάκου
(Βρείτε το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την εκδρομή ΕΔΩ).

"Κάθε παλμός & βήμα" – Η καρδιά χορεύει παραδοσιακά.

12/02/2020 - 19:00
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο 0,5 χλμ Εθνικής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου Λουτράκι Κορινθίας

"Ενώνουμε τους παλμούς της καρδιάς μας χορεύοντας παραδοσιακά για φιλανθρωπικό σκοπό!"

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη συμμετέχει με χαρά στην εκδήλωση παρέα με συλλόγους παραδοσιακών χορών από την Κορινθία και την Αττική και υπό τους ήχους εξαιρετικών μουσικών από δύο παραδοσιακές ορχήστρες.

Τιμή εισόδου: 8€

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:


ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου
Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου το "Μελαγκάβι"
Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Θεοδώρων, το "Πράθι"
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος "Ορφέα"
Σύνδεσμος Λουτρακιωτών και Περαχωριτών "Ο Ίβυκος"
Χορευτικός Όμιλος "Ειρήνη" Ηρακλείου Αττικής

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος - κλαρίνο και καβάλ
Γάκος Ηλίας - τραγούδι
Ηλιάδης Ιάκωβος - λαούτο
Κλαπάκης Μανούσος - κρουστά
Κουζηνόπουλος Ιορδάνης - λαούτο και τραγούδι
Κώτσικας Γιώργος - βιολί
Λάλεζας Παναγιώτης - τραγούδι
Μπάκος Δημήτρης - γκάιντα και τσαμπούνα
Ντόμπρος Παρασκευάς - κρουστά
Πάτση Κωνσταντίνα - τραγούδι
Παυλόπουλος Γιάννης - βιολί και τραγούδι
Σαραντίδης Βαγγέλλης - βιολί
Τασούλας Θεόδωρος - κλαρίνο και καβάλ

 

Κοπή Βασιλειόπιτας 2020

08/02/2020 - 18:30
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Αγαπητοί μας φίλοι και μέλη του Χορευτικού Ομίλου ΕΙΡΗΝΗ.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. σας προσκαλούν στην κοπή της Βασιλειόπιτάς μας, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος).

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους παρακάτω μουσικούς:
Γιάννης Σεβαστόπουλος - λαούτο
Κωνσταντίνος Λιόντος - κλαρίνο
Χρήστος Δαλιάνης - βιολί
Κωνσταντίνος Καλατζής - κρουστά
Ιωάννα Χρυσανθοπούλου - τραγούδι

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

"Περιμένοντας τον καινούργιο χρόνο…"

21/12/2019 - 18:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

"Μια φορά κι έναν καιρό, μια άγια νύχτα που το χιόνι είχε σκεπάσει τις στέγες και τις αυλές, σ' ένα μικρό σπιτάκι που έμεναν μια γιαγιά και ένας παππούς χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνο..."

Σενάριο: Κατερίνα Βογιατζιδάκη
Συμμετέχουν τα παιδικά τμήματα της κ. Βογιατζιδάκη και της κ. Πέτρου.

Μετά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή θα ακολουθήσει γλέντι για όλους!! Παρέα με αγαπημένους φίλους μουσικούς, κέφι και χαρά θα αποχαιρετήσουμε τούτη τη χρονιά!!

* Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές, αναψυκτικά ή ποτά.

Σας περιμένουμε!

 

Χριστούγεννα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

07/12/2019 - 18:30
Κεντρική Πλατεία Ησαπ Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υποδέχεται την φετινή χρονιά έχοντας ετοιμάσει μια σειρά από γιορτινές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Εκκίνηση το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στις 18:30, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Εκεί θα βρίσκεται, ανάμεσα σε άλλους φορείς, κι ο Χορευτικός μας Όμιλος συμμετέχοντας με το τμήμα χορωδίας!
Θα παρουσιάσουμε παραδοσιακά κάλαντα υπό την επιμέλεια της δασκάλας μας, Ειρήνης Δερέμπεη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τη συναυλία της Χριστίνας Γκόλια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Χορεύουμε για την "Κιβωτό του Κόσμου".

07/12/2019 - 13:30
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Συμμετέχουμε με χαρά στην φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώνεται στο Δήμο μας!

Μία ομάδα από το τμήμα ενηλίκων μέσου επιπέδου παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσει χορούς από την Αρετσού Βιθυνίας, υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Βογιατζιδάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για την Κιβωτό του Κόσμου!

Σας περιμένουμε όλους!

Παιδικό Εργαστήριο με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

30/11/2019 - 17:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Φέτος οι ετοιμασίες για την χριστουγεννιάτικη γιορτή ξεκινούν από το αγαπημένο μας, παιδικό εργαστήρι κατασκευών.
Τα δημιουργικά ψαλίδια θα "πάρουν" φωτιά, τα κουδουνάκια θα ηχήσουν γλυκά στα αυτιά και τα μαγικά χρώματα θα μας ταξιδέψουν για να φτιάξουμε τις πιο όμορφες προσκλήσεις για τους φίλους μας και καταπληκτικά στολίδια για το δέντρο των Χριστουγέννων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

"Καραβάν Σεράι"

16/11/2019 - 19:00
Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού

Πώληση εισιτηρίωνViva.gr

Μια μουσικο-χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου “Ειρήνη” Ηρακλείου Αττικής με στόχο την παρουσίαση του σπουδαίου πολιτισμικού μωσαϊκού που αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο και εκτείνεται από τη Μαύρη θάλασσα και τα Μικρασιατικά παράλια, μέχρι τα άκρα των Βαλκανίων ως την Ουγγαρία, και την ανάδειξη της αδιαμφισβήτητης ενότητας του χώρου, παρά τα ετερόκλητα στοιχεία των γειτονικών πληθυσμών.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Μπάκος

Λαογραφική επιμέλεια: Θάνος Κώτσης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 16/11 | Ώρα: 20.30 ( Ώρα προσέλευσης: 20.00)

Κυριακή 17/11 | Ώρα: 20.30 ( Ώρα προσέλευσης: 20.00)

Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

ΠΡΟΒΟΛΗ βίντεο της παράστασης "ΤΑΞΙΔΙ στον ΧΟΡΟΧΡΟΝΟ"

13/10/2019 - 18:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Σας προσκαλούμε για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την προβολή του βίντεο της καλοκαιρινής παράστασης των τμημάτων μας με τον τίτλο "Ταξίδι στον Χοροχρόνο".

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να ζήσουμε ξανά αυτό το ταξίδι!!!

ΧΟΕ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

06/10/2019 - 18:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Αυτή την Κυριακή 'στήνουμε τραπέζια'!

Ξεσκονίστε τις ρακέτες σας κι ελάτε να παίξουμε πινγκ πονγκ στην αίθουσα του χορευτικού μας!

Όλα τα μέλη του ομίλου μας είναι ευπρόσδεκτα!

Σας περιμένουμε!

Πάμε ΣΤΑΥΡΟ του ΝΟΤΟΥ;

04/10/2019 - 22:00
Σταύρος του Νότου club Φραντζή & Θαρύπου 25-37 11743 Ν. Κόσμος

Εκεί μας περιμένει ο αγαπημένος μας φίλος και συνεργάτης Ζαχαρίας Καρούνης μαζί με τη Σαββέρια Μαργιολά!
Θα μας θυμίσουν τραγούδια που ακούγαμε όταν πηγαίναμε σχολείο, αυτά που τραγουδούσε ο πατέρας μας και μας αρέσουν ακόμα, αυτά που παίζουν τα ραδιόφωνα και αυτά που αγαπάμε να ακούμε στο YouTube.
Λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά του κλαυθμού, της χαράς, του οδυρμού, του μπαλκονιού, της παραλίας, του ήλιου, του έρωτα, του χωρισμού, της καψούρας αλλά και της βαβούρας.

Ελάτε να περάσουμε παρέα μια αξέχαστη βραδιά!

Δήλωση συμμετοχής:
Στην γραμματεία το Σάββατο 28/9 17:00-21:00 ή τη Δευτέρα 30/9 19:00-21:00.

Στο τηλέφωνο 6992002001.

* Ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι: 15€ μπίρα/κρασί, 18€ ποτό

Νέο τμήμα παραδοσιακής χορωδίας

30/09/2019 - 19:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Αυτή τη Δευτέρα 30/9, στις 19:00, ελάτε στην αίθουσα του χορευτικού μας για να γνωρίσετε από κοντά τη νέα δασκάλα του τμήματος της παραδοσιακής μας χορωδίας, Ειρήνη Δερέμπεη!

Η κα Ειρήνη Δερέμπεη είναι απόφοιτος του ωδείου Αθηνών και του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, παίζει ταμπουρά, καβάλ και πολίτικο λαούτο, ενώ έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή, βυζαντινή και δυτική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δισκογραφικές παραγωγές, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Μαμαγκάκη, Ζόρντι Σαβάλ κ.α.).
Δείτε το βιογραφικό της εδώ.

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΒΟΛΗ βίντεο της παράστασης "ΤΑΞΙΔΙ στον ΧΟΡΟΧΡΟΝΟ"

13/09/2019 - 18:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Σας προσκαλούμε για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την προβολή του βίντεο της καλοκαιρινής παράστασης των τμημάτων μας με τον τίτλο "Ταξίδι στον Χοροχρόνο".

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να ζήσουμε ξανά αυτό το ταξίδι!!!

Ξεκινάμε τα μαθήματά μας δυναμικά & πάντα χορευτικά!

02/09/2019 - 00:00

Το καλοκαιράκι έφυγε, ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του ξεκινάμε με χαρά και ενθουσιασμό τα μαθήματά μας για 39η συνεχόμενη χρονιά, στον Χορευτικό Όμιλο "Ειρήνη".
Το χορευτικό "Ειρήνη" απαριθμέι περισσότερους από 300 χορευτές όλων των ηλικιών (από 4 μέχρι 104 ετών) και χορευτικών επιπέδων.

- Αν έρχεστε πρώτη φορά στην παρέα μας, σας περιμένουμε με χαρά!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε σχετικά. Μέχρι τότε δείτε το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα μαθημάτων και 'πάρτε μια γεύση' από τις Παραστάσεις, τις Εμφανίσεις και τις Δράσεις μας.

- Αν είστε από αυτούς που περιμένανε πώς και πώς να βρεθούν ξανά στον κύκλο του "Ειρήνη" εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την έναρξη των μαθημάτων.

"2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Παράδοσης & Τεχνών", Σητεία Κρήτης

21/07/2019 - 20:30
Άλσος Χλουβεράκη

Στη Σητεία, την πόλη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου, το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας "Δίκτυννα" διοργανώνει στα πλαίσια των "Κορναρίων 2019" το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών!

Φέτος το Φεστιβάλ θα είναι τριήμερο, 21-22-23 Ιουλίου, και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα έθιμα και τις παραδόσεις της Ανατολικής Κρήτης.
Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη έχει τη μεγάλη χαρά και τιμή να λαμβάνει μέρος με το κρητικό του τμήμα υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Βογιατζιδάκη!
Καλή αντάμωση!!

"5ο Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών" Νέας Περάμου Αττικής.

17/07/2019 - 21:00
Λιμάνι Νέας Περάμου

Ο Χορευτικός Όμιλος Νέας Περάμου Αττικής διοργανώνει το "5ο Συναπάντημα παραδοσιακών χορών" στο Λιμάνι της Νέας Περάμου Αττικής, με την επιμέλεια του Σπύρου Στρατούρη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση που απέστειλαν προς το χορευτικό μας και μια σπουδαία αντιπροσωπεία από τη χορευτική μας ομάδα θα συμμετάσχει σε αυτή τη χορευτική συνάντηση!

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή ορχήστρα.
- Είσοδος ελεύθερη -

Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αντιπάρου.

15/06/2019 - 00:00
Αντίπαρος

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη θα "χοροαρμενίσει" στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στην Αντίπαρο το διήμερο 15&16 Ιουνίου.

Είμαστε έτοιμοι για μια αξέχαστη εμπειρία σ' αυτό το μαγευτικό νησί που βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων!!

Συμμετοχή στην παράσταση "στου χρόνου τα γυρίσματα…"

09/06/2019 - 20:00
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη θα συμμετέχει στη Μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο "στου χρόνου τα γυρίσματα..." που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Μπάκος.
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος ελεύθερη 

"Ταξίδι στον Χοροχρόνο" – η παράστασή μας.

09/06/2019 - 19:30
Δημοτικο Θέατρο Πεύκης Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου Πεύκη

"Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν, πολύ μακρύς γι’ αυτούς που θρηνούν, σύντομος γι’ αυτούς που ευτυχούν, μα γι’ αυτούς που αγαπούν, ο χρόνος είναι η αιωνιότητα."

Ο Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ Ηρακλείου Αττικής σε συνδιοργάνωση με το ΠΕ.Α.Π. (Πολιτισμός – Αθλητισμός – Περιβάλλον) του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, σας προσκαλεί σ' ένα όμορφο ταξίδι μέσα απο τις μνήμες του χοροχρόνου.

Θα χαρούμε να σας δούμε στη παράστασή μας!

Διάθεση Προσκλήσεων
(Δευτέρα/Τετάρτη/Πέμπτη 20:00 - 21:30 , Παρασκευή 18:30 - 20:00, Σάββατο 17:00 - 21:00 στο χορευτικό μας)

Τηλέφωνα επικοινωνίας
(Του χορευτικού: 2155504262, Στάθης Ευσταθιάδης: 6992002001, Γιώργος Σουβλερός: 6974133698)

Κοντά μας θα είναι οι παρακάτω καλλιτέχνες μουσικοί:

Μουσικό  Σεργίανι
Τίμος Ντέμος στο κλαρίνο
Δημήτρης Στεφόπουλος στο βιολί
Δημήτρης Φυδανάκης στο λαούτο
Θανάσης Λάκκας στα κρουστά
Παναγιώτης Σδούκος στο τραγούδι

Κρητική Ζυγιά
Μιχάλης Βογιατζιδάκης στη λύρα και το τραγούδι
Μάρκος Αγριμάκης στο λαούτο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Βογιατζιδάκη

Διδασκαλία αρχάριων τμημάτων ενηλίκων & παιδικών τμημάτων αρχάριων: Κατερίνα Βογιατζιδάκη
Διδασκαλία εφηβικού τμήματος: Δημήτρης Μπάκος
Διδασκαλία παιδικου τμήματος προχωρημενου επιπέδου: Σίσσυ Πέτρου

Ηχολήπτης: Δημήτρης Τζικούλης
Φωτισμός θεάτρου: Σωτήρης Γκρέμος
Φωτογραφική κάλυψη & κάλυψη εικόνας και ήχου: Studio Ναυπλιώτη
Βεστιάριο φορισιών: Ελληνικές Ενδυμασίες, Κατερίνα Βάλβη - Νίκη Αγιασματζή
Επιμέλεια εντύπων: Κρομμύδας Κωνσταντίνος

2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών

08/06/2019 - 20:00
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων

Το Σάββατο 8 Ιουνίου ο Χορευτικός μας Όμιλος θα λάβει μέρος στο 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών που διοργανώνει το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.
Την εκδήλωση συνοδεύει η Ορχήστρα "ΚΑΝΩΝ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή. Πριν την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συμμετοχή στην Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων – Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

11/05/2019 - 18:00
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Μια μοναδική Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων με αναφορές στην ελληνική παράδοση και την ιστορία του τόπου μας φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 4 έως τις 11 Μαΐου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυθεντικές, ελληνικές, παραδοσιακές φορεσιές, άρματα της Επανάστασης του 1821, παλαιότυπα σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό, βιβλία, χάρτες και γκραβούρες, με ειδικό τμήμα αφιερωμένο στον γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας σε κείμενα και αναπαραστάσεις ξένων χαρτογράφων και συγγραφέων.

Η είσοδος στην Έκθεση, όπως όλες οι διοργανώσεις του Δήμου, είναι ελεύθερη για όλους με ώρες επίσκεψης το πρωί 10.00 – 14.00 και το απόγευμα 18.00 – 20.00 (με ξενάγηση).

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Μαΐου στις 19.00 στον χώρο εκδηλώσεων του Πολύκεντρου, με ένα αφηγηματικό ταξίδι στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Τις επόμενες ημέρες την σκυτάλη αναλαμβάνουν οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι της πόλης, παρουσιάζοντας σε επιλεγμένες βραδιές, στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο κάθε ένας το δικό του πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Ο Χορεύτικος Όμιλος «Ειρηνή» θα δώσει το παρόν το Σάββατο 11 Μαΐου παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.

Eπίσκεψη στο Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου Ελληνίδων.

14/04/2019 - 11:00
Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής ενδυμασίας. Δημοκρίτου 7, Κολωνάκι 10671 Αθήνα

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου Ελληνίδων. Η έκθεση με τίτλο «Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία…» καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει τον τρόπο ένδυσης των παιδιών στον ελληνικό χώρο κατά τον 19ο και το α΄ μισό του 20ού αιώνα. Παράλληλα, αφηγείται ιστορίες σχετικές με τον ρόλο ορισμένων γυναικείων ενδυμάτων, καθώς αυτά εκφράζουν λαϊκές αντιλήψεις και πρακτικές που αναφέρονται στην ευγονία, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.
Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης, κούκλες από τη συλλογή της βασίλισσας Όλγας και παιδικά παιχνίδια μαζί με σύγχρονα αντικείμενα, όπως οι κούκλες Barbie και τα playmobils, ντυμένα με ελληνικές τοπικές ενδυμασίες.

Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικές εγκαταστάσεις και υποστηρίζεται με οπτικοακουστικές εφαρμογές βίντεο τέχνης, προσφέροντας πολυαισθητηριακή μουσειακή εμπειρία.

Ώρα επίσκεψης: α' γκρουπ 11:00 - 12:30 (παιδιά), β' γκρουπ 12:30 - 13:30 (έφηβοι,ενήλικες)
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

To Πασχαλινό Bazaar του "Ειρήνη".

08/04/2019 - 19:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Ο Χορευτικός Όμιλος "Ειρήνη" διοργανώνει με μεγάλο ενθουσιασμό και για πρώτη φορά Πασχαλινό BAZΑAR στην φιλόξενη αίθουσα του χορευτικού του.

Πρωτότυπες, χειροποίητες, πασχαλινές λαμπάδες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις του τόπου μας, χειροποίητα πλεκτά και κεραμικά αντικείμενα φτιαγμένα με τέχνη και μεράκι, σοκολατένια, πασχαλινά αυγά και γλυκές λιχουδιές, ιδιαίτερες χαρτοκοπτικές κατασκευές και ανοιξιάτικα γλαστράκια είναι μόνο μερικά από τα "καλούδια" που έφτιαξαν με πολλή χαρά τα πολυτάλαντα μέλη του χορευτικού μας.
(Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.)

Σας περιμένουμε από Δευτέρα 8 Απριλίου!
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 19:30-21:00 / Παρασκευή, Σάββατο 18:00-19:30.
(Το Bazaar θα διαρκέσει λίγες ημέρες και οι ποσότητες είναι περιορισμένες.)

Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Ιωνίας Βόλου.

29/03/2019 - 00:00
Βόλος

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να λαμβάνουμε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Ιωνίας Βόλου που διοργανώνει ο "Χορευτικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας Βόλου". Σκοπός αυτού του θεσμού είναι να "ζωντανέψουν" οι μνήμες και η παράδοση του τόπου μας.

Συμμετέχουμε με δύο χορευτικές ομάδες εκ των οποίων η μία θα παρουσιάσει χορούς από την Κρήτη την Παρασκευή 29/3 και η άλλη χορούς από τη Νάξο και τη Ρόδο το Σάββατο 30/4.
Καλή αντάμωση!

Οι "XOE-RUNNERS" συμμετέχουν στον 8ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019.

17/03/2019 - 09:00
Πλατεία Συντάγματος

Μια μοναδική γιορτή στην καρδιά της πόλης του πολιτισμού και του αθλητισμού δίνοντας έμφαση στο «μαζί», τη συντροφικότητα αλλά και την ψυχαγωγία.
Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε χαμόγελα και θετική διάθεση τους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας σε ένα γεγονός γεμάτο ζωντάνια!

Το πιο Αποκριάτικο "μάθημα" της χρονιάς!

06/03/2019 - 20:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Βάζουμε τα αποκριάτικα* και μετατρέπουμε την πρόβα σ' ένα ξέφρενο, καρναβαλικό ξεφάντωμα!!!
Ελάτε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε παραδοσιακά και να γελάσουμε όλοι μαζί.
SOS... Απαραίτητα καύσιμα: φαγητό & ποτό!

(Το τμήμα 19.00-20.30 θα κάνει κανονικά μάθημα και μετά όποιος θέλει θα παραμείνει. Όλα τα άλλα τμήματα καλώς να ορίσουν στις 20.30)

Σας περιμένουμε!

* όσοι επιθυμούν

"Το Εργαστήρι του Ειρήνη" φτιάχνει Μαρτάκια.

02/03/2019 - 17:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Το "Εργαστήρι του Ειρήνη" ξαναχτυπά!!!
Ελάτε να φτιάξουμε χειροποίητα "Μαρτάκια" βραχιολάκια όπου σύμφωνα με το έθιμο θα μας προστατεύσουν από τον "ύπουλο" ήλιο της άνοιξης...

α' γκρουπ: 17:00 - 18:00 & β' γκρουπ: 18:00 - 19:00
(Μην ξεχάσεις να φέρεις το ψαλιδάκι σου.)

Υπεύθυνες: Ειρήνη Μπεκιάρη και Αναστασία Μητροσύλη

Σας περιμένουμε όλους!!

Δηλώστε συμμετοχή έως την Τετάρτη 27/2 στη γραμματεία του χορευτικού 19:30 - 20:30 (τηλ. 215 550 4262)

"Που 'ναι τα χρόνια…" – Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

01/03/2019 - 21:00
Ταβέρνα "Γενοβέφα" Δεξαμενής 23 Μεταμόρφωση

Σας περιμένουμε όλους για μια αξέχαστη βραδιά!

Παιδικό, Αποκριάτικο γλέντι.

24/02/2019 - 18:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Καλούμε τα παιδιά και τους φίλους τους να έρθουν ντυμένα μασκαράδες και να απολαύσουν μια μοναδική παράσταση "Καραγκιόζη" από τον Ηλία Καρελλά.

Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί και τα παιδιά θα σχηματίσουν το αγαπημένο όλων, πολύχρωμο "γαϊτανάκι".

Σας περιμένουμε!

2η Κρητική Βεγγέρα

14/02/2019 - 20:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

"Καμιά σχολή δεν έβγαλε στον κόσμο χαροκόπους, η τάβλα γίνεται σχολειό για του γλεντιού τσ' αθρώπους"

Αυτή την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου στις 20.00, βεγγερίζουμε στην αίθουσα μας, παρέα με τον Στέλιο και τον Γιώργο Κοτζαμπασάκη. Ευχαριστούμε τον φίλο και μέλος του χορευτικού μας, Παναγιώτη Ατσαλάκη, για την πρόταση.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει το κάτι τις του.

Περιμένουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του χορευτικού με χαρά!

("Πάρτε μια γεύση" από την 1η Κρητική βεγγέρα που ζήσαμε.)

Κοπή Βασιλειόπιτας 2019 Χορευτικού Ομίλου "Ειρήνη".

03/02/2019 - 18:30
Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος

Αγαπητοί μας φίλοι και μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη!
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. σας προσκαλούν στην κοπή της Βασιλειόπιτάς μας.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα
των δασκάλων μας, κ. Βαγγέλη Δημούδη & κ. Δημητρίου Μπάκου καθώς επίσης και του Μιχάλη Βογιατζιδάκη!

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

"Γιαγιά, θα μας πεις μια ιστορία;"

21/12/2018 - 18:30
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου τα παιδικά τμήματα της Κατερίνας Βογιατζιδάκη και της Σίσσυς Πέτρου μας προσκαλούν με πολλή χαρά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του χορευτικού μας.

Ώρα προσέλευσης : 18:30
Ώρα έναρξης : 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Σας περιμένουμε...!!!

Χριστουγεννιάτικο Γλέντι

20/12/2018 - 20:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ηράκλειο Αττικής

Αγαπητά μας μέλη,
την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 20:00 ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2018 με ένα δυναμικό γλέντι που θα το πλαισιώσει η παραδοσιακή κομπανία του Ηλία Πλαστήρα, ο Βαγγέλης Δημούδης, ο Θάνος Σαμπάνης και ο Δημήτρης Μπάκος.

Μαζί με την καλή διάθεση και το κέφι σας, παρακαλούμε να συνεισφέρετε και στον μπουφέ με φαγητό, γλυκό ή ποτό.
Σας περιμένουμε για να κλείσουμε υπέροχα αυτή τη χρονιά!

(Το γλέντι αφορά ΜΟΝΟ τα μέλη μας.)

Ευχαριστούμε!

Το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι του Ειρήνη.

25/11/2018 - 16:00
Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Χρυσανθέμων 87 Ν.Ηράκλειο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και από το "Εργαστήρι του Ειρήνη" προσκαλούμε τα μικρότερα μέλη του χορευτικού μας για να μπούμε στο "μαγικό" κλίμα των γιορτών και να δημιουργήσουμε μοναδικές, χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Θα ταξιδέψουμε ανάμεσα σε φανταχτερά υλικά, μοναδικά διακοσμητικά, 'φλύαρα' κουδουνάκια και με πυξίδα την φαντασία μας θα "σκορπίσουμε" δύο φούχτες χρυσόσκονη στις φανταστικές ημέρες που έρχονται!

Σημείωση: Μην ξεχάσεις να φέρεις το ψαλιδάκι σου.

Υπεύθυνες: Ειρήνη Μπεκιάρη και Αναστασία Μητροσύλη

Σας περιμένουμε όλους!

Δήλωση συμμετοχής: το Σάββατο 17/11 ή τη Δευτέρα 19/11, 19:30 - 20:30, στη γραμματεία του χορευτικού (τηλ. 215 550 4262).

Δράσεις για παιδιά – μουσικοθεατρική παράσταση: "Ο ΛΑΟΥΤΙΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"

04/11/2018 - 12:00
Μουσική σκηνή Άλικο Αγίου Δημητρίου 16 Ψυρρή, Αθήνα

Η Καίτη Κουλλιά με τους συνεργάτες της παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παράσταση "Ο λαουτιέρης της αγάπης", βασισμένη στα έθιμα και τις μουσικές του τόπου μας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-9 ετών με στόχο την προσέγγιση στον λαϊκό πολιτισμό μέσα από τη μουσική, τον λόγο, την κίνηση και το παιχνίδι με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Ηλικίες: 4-9 ετών
Είσοδος: 7 ευρώ

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή την Παρασκευή 19 & 26 Οκτωβρίου (ώρες 18:00-20:00) ή το Σάββατο 20 & 27 Όκτωβρίου (ώρες 17:00-18:00) στην γραμματεία του χορευτικού ή στο τηλέφωνο 215 550 4262.

Παραδοσιακό γλέντι για τα 38α γενέθλια του Χ.Ομ. "Ειρήνη"

03/11/2018 - 20:00
Πολυγωνική αίθουσα 5ου Λυκείου & 7ου Γυμνασίου Ν.Ιωνίας Εμμανουήλ Παπά 6 Ν.Ιωνία

Ο χορευτικός όμιλος ΕΙΡΗΝΗ κλείνει τα 38 του χρόνια και προσκαλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του σε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα!

Συμμετοχή στις "Ιωνικές Μέρες" του δήμου Ν.Ιωνίας

22/09/2018 - 20:00
Άλσος Παναιτωλιου, νεα ιωνια

Η χορευτική ομάδα του Χορευτικού Ομίλου "Ειρήνη" συμμετέχει στις "Ιωνικές Μέρες" που διοργανώνει ο Δήμος Ν. Ιωνίας.
Στην εκδήλωση, εκτός από τον ΧΟΕ, παίρνουν μέρος η παιδική εθελοντική ομάδα του Δήμου Ν. Ιωνίας "Τ' ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ" και το παραδοσιακό συγκρότημα "Ξέφραγο Αμπέλι".
Είσοδος ελεύθερη.

"Όταν τα παιδιά χορεύουν" – Θέατρο Δόρα Στράτου

18/09/2018 - 20:00
Χοροθέατρο Δόρα Στράτου Αρακύνθου 33 Πετράλωνα

Ευχόμαστε ολόψυχα "Καλή Επιτυχία" στα παιδιά καθώς και στη δασκάλα μας Σίσσυ Πέτρου, που αντιπροσωπεύσουν, σήμερα το βράδυ, τον Χορευτικό Όμιλο Ειρήνη στο παιδικό φεστιβάλ που διοργανώνει το Τμήμα Αθηνών Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, CID-UNESCO.

"Ηράκλεια" 2018

09/09/2018 - 20:30
Πάρκο, Πευκών 50 (έναντι σχολικού συγκροτήματος) Πευκων 50 Ν.Ηράκλειο

Η χορευτική μας ομάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος μας, "Ηράκλεια 2018" με θέμα: "Η γυναίκα είναι τέχνη".
Θα παρουσιάσουμε νησιώτικους χορούς από τη Νάξο και τη Ρόδο, και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όταν τα παιδιά χορεύουν

18/06/2018 - 20:00
Χοροθέατρο Δόρα Στράτου Αρακύνθου 33 Πετράλωνα

Συμμετέχει το παιδικό μας τμήμα με δασκάλα τη Σίσσυ Πέτρου, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου!! Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

Γλέντι Στήναν Στο Χωριό Μια Φορά Κι Έναν Καιρό

16/06/2018 - 19:30
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής Ευτυχίας 2

Συμμετέχουν:
Μουσικοί: Βαγγέλης Δημούδης (ούτι/τραγούδι), Δημήτρης Μπάκος (γκάιντα), Ιάσονας Κτενάς (βιολί), Κώστας Λιόντος (κλαρίνο), Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Αντώνης Γερογιάννης (κρουστά), Κώστας Τηγάνης (τραγούδι), Χρήστος Σπυρλιδάκης (κρητική λύρα), Θεμιστοκλής Μπεϊνάς (λαούτο/Κρήτη), Γιώργος Μήτρου (λαούτο/Κρήτη), Δήμητρα Κρεββατά (τραγούδι/Πάρος) και η χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη.

Διδασκαλία χορών: Δημήτρης Μπάκος, Κατερίνα Βογιατζιδάκη, Σίσσυ Πέτρου, Τέτα Νάνου, Γιώργος Κυλάφας και Μιχάλης Βογιατζιδάκης.

Υπεύθυνος χορωδίας: Βαγγέλης Δημούδης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Βογιατζιδάκη.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ” στη Μάρπησσα της Πάρου

26/05/2018 - 17:00
Μάρπησσα Πάρου

O Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στο “ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ” στη Μάρπησσα της Πάρου, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στην “Πλατεία Παπά Γιώργη Στάμενα” στις 21:00.

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2018

20/04/2018 - 19:45
Κεντρική Πλατεία Σουρμένων Chrisanthou Trapezountos 26 16777 Elliniko

96 Χρόνια ταφικό έθιμο στα Σούρμενα.
Εκθέσεις – Προβολές, Αθλητικές Εκδηλώσεις, Xορευτικά Συγκροτήματα, Ποντιακό Γλέντι.

Στα πλαίσια των πενθήµερων εορταστικών εκδηλώσεων η Ένωση Ποντίων Σουρµένων αφιερώνει φέτος µια από τις ηµέρες στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από όλη την Ελλάδα.
Ο Χορευτικός Όμιλος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή με Χορούς Θράκης & Βόρειας Θράκης.

Για το πλήρες πρόγραμμα δείτε εδώ: Παμποντιακόν Πανοΰρ 2018

Developed by Nexuslab.gr