Παρελάσαμε εις μνήμην των αγωνιστών του '21

Σήμερα τα παιδιά του «ΕΙΡΗΝΗ» με τους τσολιάδες μας να κρατούν το ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ και με  αντιπροσωπευτικές φορεσιές από την Θράκη μας στο λάβαρο και στις μικρές σημαίες, τις Δεσφίνες και Έμπωνα Ρόδου, όλες από το βεστιάριο του συλλόγου μας, τιμούμε όλους αυτούς που αντιστάθηκαν και πάλεψαν για μια λεύτερη πατρίδα!
Εκεί που το θάρρος συναντά το Θεό.... Εκεί που η πίστη γίνεται η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη για να οδηγήσει ένα έθνος στην ελευθέρια...Οι προγονοί μας ήξεραν, ότι "ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω" όπως είχε πει ο Θ.Κολοκοτρώνης!
Οι ήρωες της επανάστασης, αυτοί που αγωνίστηκαν και έχυσαν ιερό τους αίμα, πολέμησαν για το μεγαλύτερο ιδανικό που λέγεται ελευθερία και την μεγαλύτερη ανθρώπινη αξία που λέγεται δικαιοσύνη. Εκεί όπου λίγοι τα έβαλαν με πολλούς και δεν φοβήθηκαν, γιατί είχαν πίστη στη Θεό, γιατί αγαπούσαν αυτή τη χώρα, γιατί κάθε ελπίδα είχαν εναποθέσει στην Παναγία, γιατί ήθελαν να βλέπουν τους συμπατριώτες τους χαρούμενους και ελευθέρους!!!
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, ας παραδειγματιστούμε από τους ήρωες του 1821 για τον ηρωισμό και τον αγώνα τους και έτσι όπως ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέδωσε το χαρμόσυνο μήνυμα στη Θεοτόκο, ας μεταδώσουμε κι εμείς στους συνανθρώπους μας το μήνυμα της ελπίδας!!!!
Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη Των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά!
Γιατί η ιστορία γράφεται με την ψυχή!

- γράφει ο Στάθης Ευσταθιάδης -

  • Χρονολογία:Μάρτιος 2024
  • Χώρος: Ηράκλειο Αττικής

Συναφείς Εκδηλώσεις

  • Ρεμπέτικη βραδιά στο Χ.Ο.Ειρήνη.
  • Καρναβάλι του Λουτρακίου 2024
  • Γιατί το περιβάλλον… θέλει αγώνα!
  • Γιορτάσαμε χορεύοντας την Καθαρά Δευτέρα