Συμμετοχή στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων

Συμμετοχή στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων

Το Σάββατο 01.07.2023, ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, στη γειτονική Νέα Ιωνία, μια γιορτή που έχει αναχθεί σε θεσμό πλέον για την ενορία! Για μια ακόμα χρονιά, βρεθήκαμε στο στολισμένο προαύλιο-κήπο της Εκκλησίας, τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού.

Οι χορευτές μας άνοιξαν το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της βραδιάς, χαρίζοντας στιγμές απόλαυσης στο κοινό, με χορούς από τη Νάξο!
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και τη θερμή φιλοξενία που μάς επιφύλαξαν! 
Ένα μέλος της ομάδας, η Μαριαλένα Κοτζιά, αποτύπωσε ορισμένες σκέψεις της για τη συμμετοχή της :
Κάθε φορά που πρόκειται να χορέψουμε σε μια εκδήλωση ως 'Ειρήνη' , με περιβάλλει ο ίδιος ενθουσιασμός: η μουσική, οι ιδιαίτερες ενδυμασίες, τα χαμόγελα και ο παλμός των συγχορευτών, με γεμίζει δύναμη και περηφάνια για τις ρίζες του τόπου μου. Το Σάββατο, βρεθήκαμε στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία. Αφού υποδεχθήκαμε την εικόνα μετά την περιφορά της, χορέψαμε σε ναξιώτικους ρυθμούς στη γιορτή που ακολούθησε στο στολισμένο προαύλιο της εκκλησίας. Οι άνθρωποι του Ναού ήταν ιδιαιτέρως φιλόξενοι, προσφέροντάς μας άρτο και κεράσματα.
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να να θαυμάσουμε τον "θεμέλιο λίθο" της Νέας Ιωνίας, που γιόρτασε μόλις την προηγούμενη μέρα τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της ως προσφυγικός συνοικισμός.
Απολαύσαμε μια υπέροχη χορευτική βραδιά, ερχόμενοι ακόμα πιο κοντά ως ομάδα!
Δείτε εδώ φωτογραφιες από την εκδήλωση και την συμμετοχή των χορευτών μας.