2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τεχνών Σητείας

Ύστερα από κάλεση του Πολιτιστικού Αργαστειρίου Σητείας “Δίκτυννα” το κρητικό τμήμα του χορευτικού μας κατέβηκε στην Κρήτη. Μαζί με το χορευτικό της Ευαγγελίας Βεζυράκη παρουσίασαμε ένα κομμάτι της ανατολικής κρητικής παράδοσης μέσα από το κείμενο του ‘Ρώκριτου.

Κάθε στιγμή του ταξιδιού φαίνεται πλέον σαν απόσπασμα ταινίας, κι όλες οι στιγμές μαζί συνενώνονται για να δημιουργήσουν το πιο καλογραμμένο σενάριο. Είναι σαν να άνοιξε ο Θιός τα χέρια του και να άφησε να φύγουν από μέσα οι μεγαλύτερες χαρές του κόσμου. Παρέα τρισχιλιόμορφη, τοπία μυρωδάτα, μουσική να χορτάσεις για μια ζωή, χορό να χαίρεται η ψυχή σου, αναμνήσεις που αγγίζουν το αποκορύφωμα της ζωής του ανθρώπου...

Φτάνοντας στη Στεία γνωρίσαμε ανθρώπους μερακλήδες που αγαπούν και τιμούν τον τόπο τους, σέβονται την παράδοση και την μοιράζονται με όποιον καθίσει να ακούσει. Συναντήσαμε ανθρώπους που χαρίζουν τη φιλοξενία απλόχερα μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη· ανθρώπους που μας συνόδεψαν από το πρώτο μας βήμα στην Κρήτη ως και το τελευταίο.
Ένα ταξίδι σαν κι αυτό, έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον καθένα ξεχωριστά. Πράγματα που δεν περιγράφονται με λόγια και σίγουρα όχι μέσα σε πέντε δέκα γραμμές. Γι’ αυτό αξίζει να τα ζήσεις!
Κι εις τα επόμενα παρέα μου όμορφη!

- Γράφει η Κυριακή Μπακαλάρου. -

Ευχαριστούμε τον κ.Derek Boyd για την παραχώρηση των φωτογραφιών

  • Χρονολογία:Ιούλιος 2019
  • Χώρος: Σητεία Κρήτης

Συναφείς Εκδηλώσεις

  • Ρεμπέτικη βραδιά στο Χ.Ο.Ειρήνη.
  • Καρναβάλι του Λουτρακίου 2024
  • Γιατί το περιβάλλον… θέλει αγώνα!
  • Παρελάσαμε εις μνήμην των αγωνιστών του ’21