"Ξενιτιά και προσφυγιά... Ήπειρος - Ιωνία" στο Ηρώδειο

Ακόμη μια φορά ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το αρχαίο αυτό θέατρο με την επιβλητική παρουσία και την ιστορική βαρύτητα!

Την 7η Οκτωβρίου βρεθήκαμε όλοι εκεί σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτιά και την προσφυγιά, με το αίσθημα του αποχωρισμού, αλλά και της ελπίδας για το μέλλον να υπάρχει μέσα μας καθ' όλη τη διάρκειά της. Ως απόγονος προσφύγων από τη Μικρά Ασία είχα έναν ακόμη λόγο να είμαι εκεί και να τιμήσω κι εγώ όσους αναγκάστηκαν να αναζητήσουν την τύχη τους σε ξένους τόπους. Από τα παρασκήνια ακόμα, περιμένοντας να βγεις στη σκηνή, αισθάνεσαι αυτό το δέος, αυτόν τον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Το συναίσθημα που σε κατακλύζει όταν βγαίνεις σ' ένα γεμάτο θέατρο, σ' αυτή τη σκηνή, είναι μοναδικό, πόσο μάλλον όταν λαμβάνεις το πιο δυνατό χειροκρότημα που μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Όλοι είχαμε αυτό το πλατύ χαμόγελο και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό που έχουν τα μικρά παιδιά! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη χαρά και τη συγκίνηση που νιώσαμε οι συγχορευτές μου και εγώ με το τέλος αυτής της εμπειρίας. Μια εμπειρία που κάποιοι από εμάς βιώσαμε για πρώτη φορά, να χορεύουμε εδώ, στο Ηρώδειο!
Ευχαριστούμε πολύ τον δάσκαλό και το σύλλογό μας για την τιμή που μας έκαναν και την ανάμνηση αυτή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα κρατήσουμε βαθιά μέσα μας!!!

- γράφει η Τζωρτζίνα Πολυχρονάκη -

  • Χρονολογία:Οκτώβριος 2024
  • Χώρος: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Συναφείς Εκδηλώσεις

  • 16o ‘Greece Race for the cure”
  • Τριάδια 2024
  • 1o Φεστιβάλ “Γιορτές Ιωνίας” στη Λέρο
  • Καλοκαιρινή εκδήλωση ΚΑΠΗ Ηρακλείου Αττικής