Συμμετοχή σε εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιλίου     «Η Αρχαία Μεσσήνη».

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιλίου «Η Αρχαία Μεσσήνη».

Την Κυριακή στις 16/12/2018 ο Χορευτικός 'Ομιλος Ειρήνη παρουσίασε χορούς από την Μεσσηνία, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιλίου «Η Αρχαία Μεσσήνη».

Ήταν μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση, με κέφι και χορό. Η ζεστή, γεμάτη χαμόγελα υποδοχή τους μας έκανε να νιώσουμε σαν να ήμασταν καλεσμένοι στο σπίτι τους σε κάποιο γλέντι ή γιορτή. Τα κεράσματα είχαν τον κύριο λόγο. Πιατέλες με παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα γέμιζαν το τραπέζι μας, αρωματικό λευκό κρασί τα ποτήρια μας και σε κάθε τσούγκρισμα ευχές. Ευχές αληθινές, γνήσιες, καθαρές, σαν αυτές που ακούς από τους δικούς σου ανθρώπους.

Κι ύστερα ξεκίνησε ο χορός, ένας χορός αυθεντικός, χωρίς τύπους και κανόνες. Όλοι μαζί στον κύκλο, μια μεγάλη παρέα, όπως στα πανηγύρια και στις γιορτές του χωριού... Και πόσο όμορφα ένιωθα χορεύοντας τους σκοπούς του τόπου μου. Κοιτούσα τους συγχορευτές μου, που κι αυτοί με τη σειρά τους γλεντούσαν και χόρευαν κάθε σκοπό που έπαιζαν οι μουσικοί. Κοιτούσα και την δασκάλα μας, την Κατερίνα, η οποία μας χαμογελούσε και μας καθοδηγούσε με αυτό το βλέμμα, που ήταν σαν να μας λέει : ...Γλεντήστε!

Κι ύστερα μας περίμενε μια έκπληξη... Το χορευτικό μας τιμήθηκε για την συμμετοχή του στην εκδήλωση αλλά και για τη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, σε όλη την πορεία της ύπαρξής του.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!

 

- Γράφει η Βάλια Κονίδου -