Μια ονειρεμένη, χορευτική βραδιά μνήμης στο Ηρώδειο!

Μια ονειρεμένη, χορευτική βραδιά μνήμης στο Ηρώδειο!

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου είχαμε την τιμή να χορέψουμε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην εκδήλωση μνήμης της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιάτικη Καταστροφή.

Ο Χορευτικός μας Όμιλος άνοιξε την εκδήλωση με χορούς της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας, όπως τους έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες, σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης.

Η παράσταση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους της Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής. Η καλλιτεχνική διεύθυνση ήταν του κ. Ζαχαρία Καρούνη και συμμετείχαν: η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, οι ερμηνευτές Φωτεινή Δάρρα, Ζαχαρίας Καρούνης και Χαριτίνη Πανοπούλου, η ορχήστρα του Θωμά Κωνσταντίνου και πλήθος χορευτών πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων. Μαζί τους και ο Ηλίας Καρελλάς που με τον Καραγκιόζη του παρουσιάζε, σχολίαζε και κατηύθυνε τη δράση!