Κάλαντα και τσακώνικοι χοροί στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Κάλαντα και τσακώνικοι χοροί στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ομάδα του Χ.Ο.Ε. παρευρέθηκε στην συμβολική Χριστουγεννιάτικη εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά.

Οι χορευτές μας φόρεσαν παραδοσιακές ενδυμασίες της Πελοποννήσου και τραγούδησαν τα τσακώνικα κάλαντα "Χριστούγεννα Πρωτούγεννα" με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Πυροσβεστικής. Στη συνέχεια, χόρεψαν "Τσακώνικο", τσάμικο και καλαματιανό, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και ξεσηκώνοντας το κοινό, αρκετοί μάλιστα δεν δίστασαν να πιαστούν με τη σειρά τους στον κύκλο μας!
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ συγκεκριμένα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Να περάσετε όμορφα αυτές τις ημέρες. Υγεία αγάπη σε εσάς και τις οικογένειες σας. Θέλω να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο χορευτικό σύλλογο «Ειρήνη» που ήρθε σήμερα και μας προσέφερε μια ευχάριστη νότα. Και πάλι Χρόνια Πολλά σε όλους».

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά για την τιμητική πρόσκληση! Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στο μέλος του ΧΟΕ, Αναστασία Παπαδάκου, που συνόδευσε την ομάδα και απαθανάτισε μοναδικά τους χορευτές με τον φακό της!

Η Κατερίνα Παπαγιαννάκη, που παρέστη και χόρεψε στην εκδήλωση, περιγράφει με ζωντάνια τις εντυπώσεις της!
Βρείτε εδώ το αλμπουμ της συμμετοχης με τις μοναδικές φωτογραφικές λήψεις της Αναστασίας και την εμπειρία της Κατερίνας.