Εκδρομή στο Τσεπέλοβο και Ηπειρώτικο γλέντι

Εκδρομή στο Τσεπέλοβο και Ηπειρώτικο γλέντι

Την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, μέλη του Χορευτικού Ομίλου "Ειρήνη", μαζί με μέλη του Συνδέσμου Λουτρακιωτών- Περαχωριτών "Ο Ίβυκος", ταξίδεψαν στο χωριό Τσεπέλοβο, που ειναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου, στην Ήπειρο. Η ομάδα έζησε ένα μαγευτικό τριήμερο, γεμάτο βόλτες στη φύση, ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς, και φυσικά παρέα και επικοινωνία!

 

Το Σάββατο ξεκίνησε με πεζοπορία στην περίφημη Σκάλα του Βραδέτου, τα δύσβατα πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στο χωριό Καπέσοβο. Μετά από βόλτα στην πλατεία του Τσεπέλοβου, επισκέφθηκαν την περιοχή του Γυφτόκαμπου και γνώρισαν τις Σαρακατσάνικες Στάνες.

 

Το βράδυ, οι χορευτές γλέντισαν με την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, που απαρτίζεται από τους Πλαστήρα Ηλία στο κλαρίνο, Γκόγκο Γιώργο στο βιολί,  Κωνσταντή Δημήτρη στο λαούτο, και Ζώη Διονύση στο ντέφι και στα κρουστά. Τα ηπειρώτικα τραγούδια ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ξεσηκώνοντας τους εκδρομείς του χορευτικού αλλά και ντόπιους που παρευρέθησαν στο γλέντι!

 

Την επόμενη μέρα, σειρά είχε περπάτημα στο Μονοδένδρι, όπου θαύμασαν τη θέα στη χαράδρα του Βίκου από ψηλά. Με μια μικρή στάση στα Γιάννενα, η ομάδα επέστρεψε το βράδυ ανανεωμένη, έχοντας αποκομίσει ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Εξαιρετικές ευχαριστίες στον δάσκαλο μας, Δημήτρη Μπάκο, για την πρωτοβουλία και την συνολική οργάνωση της απόδρασης, καθώς και στην ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, για την μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά που μας επιφύλασσε!

 

Ευχαριστούμε το μέλος του χορευτικού, Βάσια Γεωργακοπούλου, που μοιράστηκε μαζί μας μερικές στιγμές που απαθανάτισε ο φακός της!

 

Ο Πάνος και η Ελένη Μαργέτη, δύο αδέρφια που φέτος μπήκαν στην παρέα του "Ειρήνη", μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από την πρώτη εκδρομή με το χορευτικό μας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εμπειρία τους από την εκδρομή και να ταξιδέψετε νοερά μέχρι τις ομορφιές της Ηπείρου.