Εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στην "Γιορτή των Εθνών"!

Εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στην “Γιορτή των Εθνών”!

Το Σάββατο 13 Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στη βραδιά που διοργάνωσε το κολλέγιο Byron στον Γέρακα, τιμώντας τα έθνη της Γης. Στο χώρο αυτού του διαπολιτισμικού σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές προερχόμενοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, στήθηκε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό. Οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με την παράδοση δεκάδων κρατών της υφηλίου, άκουσαν ξένα, μουσικά ηχοχρώματα και θαύμασαν χορούς που απέχουν πολύ από την ελληνική παράδοση και νοοτροπία. Παράλληλα, στο προαύλιο υπήρχαν περίπτερα που προσέφεραν γευστικές λιχουδιές από την Αρμενία, τις Μπαχάμες, το Μπαγκλαντές, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γεωργία, τον Λίβανο, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, τη Σαουδική Αραβία, τη Σρι Λάνκα, τη Σκωτία και πολλές άλλες.

Είχαμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε χορευτικά την Ελλάδα.
Οι έφηβοι του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη παρουσίασαν περήφανα χορούς από τον Πόντο, ενώ μέλη της χορευτικής ομάδας "έφεραν" κυκλαδίτικο αέρα στη βραδιά, χορεύοντας σκοπούς από την Κύθνο!
Ευχαριστούμε θερμά το Byron College - The International School για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, τους δασκάλους μας, Σίσσυ Πέτρου και Δημήτρη Μπάκο για την άψογη προετοιμασία των ομάδων!
Ήταν μια βραδιά που απέδειξε πως, όσο κι αν διαφέρουν οι παραδόσεις ανά περιοχή του πλανήτη, η ανάγκη μας για μουσική, χορό και καλλιτεχνική έκφραση παραμένει κοινή! Η τέχνη φέρνει τους ανθρώπους κοντά!

 


 

 

Ζητήσαμε από τον Ιάσονα Ντόλκα, μέλος του εφηβικού τμήματος του χορευτικού μας, να αφηγηθεί την εμπειρία που έζησε σε αυτή τη χορευτική συμμετοχή του "Ειρήνη" και με μεγάλο ενθουσιασμό έγραψε το παρακάτω:
Αφού τελειώσαμε την τελευταία μας πρόβα, ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου και για την ομάδα  κι έπειτα  βάλαμε τις φορεσιές. Με το που φόρεσα την στολή, μού ήρθαν  αναμνήσεις από  την περσινή παράσταση, τις "Μεταβάσεις", η οποία ήταν και η πρώτη μου παράσταση και η πρώτη φορά που πήγα σε σύλλογο χορού! Ύστερα, ήρθαν να μας παραλάβουν τα σχολικά λεωφορεία  και πήγαμε ως ομάδα στο byron college. Γνωρίσαμε τον οδηγό και με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι έχει καταγωγή από τον Πόντο και η χαρά στο πρόσωπό του ήταν πολύ αντιληπτή. Στην διαδρομή τραγουδήσαμε ,βγάλαμε φωτογραφίες και μας είπε η δασκάλα μας (κ.Σισσυ) τις τελευταίες διευκρινίσεις πριν φτάσουμε. Όταν αποβιβαστήκαμε  ένιωσα ένα δέος καθώς αντίκρισα ενα σχολικό περιβάλλον πολύ διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει  αυτά τα χρόνια. Ήταν προσεγμένο,με καθαρούς χορούς,καλά συντηρημένα γήπεδα. Είχαμε χρόνο να περιηγηθούμε στον χώρο. Είδαμε τους πάγκους των υπολοίπων χωρών και εντυπωσιάστηκα όταν κατάλαβα ότι δεν έχουν έρθει μόνο ευρωπαϊκές χώρες αλλά από όλο τον κόσμο! Θαυμάσαμε τις χορογραφίες των υπολοίπων χωρών και μάθαμε για αυτές .Αφού πέρασε κάμποση ώρα, ήρθε επιτέλους η σειρά μας.
Ξεκινήσαμε δυναμικά, παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με τον τεράστιο χώρο της εκδήλωσης! Όταν τελειώσαμε, συζητήσαμε με την κ. Σισσυ σαν ομάδα τα σημεία που μπορούμε να διορθώσουμε ώστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμα καλύτεροι! Πέρασα υπέροχα και έχω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και κυρίως την κ.Σίσσυ που έκανε το μέγιστο δυνατό ώστε να μας προετοιμάσει κατάλληλα στον λίγο χρόνο μου είχαμε στην διάθεση μας!!!
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την "Γιορτή των Εθνών".
.