Χοροδιδάσκαλος

 

Ημ. Γέννησης: 1/2/1992

E-mail: petrou92@yahoo.gr

Τηλ.: 6972 100255

 

ΣΠΟΥΔΕΣ:

2010-2016 Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τ.ΕΦ.Α.Α ΕΚΠΑ). ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ:

_Πρώην επαγγελματίας χορεύτρια του μόνιμου μουσικοχορευτικού συγκροτήματος της “ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ”, με πλειάδα παραστάσεων στο Κηποθέατρο στο λόφο Φιλοπάππου (Μάϊο εώς Σεπτέμβριο)

_Χορεύτρια τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Πλάκας, με σόου φολκλορικού και μη περιεχομένου. Συμμετοχή σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Xορευτικές Εμφανίσεις σε συνέδρια Ιατρών στο Divani Caravel Hotel Kavouri, στη Λίμνη Βουλιαγμένης σε γάμο Σαουδάραβα με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Συνεργασίες-σόου προσωπικού ενδιαφέροντος του Μίνως Κυριακού καθώς και συνεργασίες για συμμετοχή σε Clip.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2014: Εισηγήτρια στο 1ο σεμινάριο “2014 Dance Workshop” που έλαβε χώρα στην Πάτμο (18-23/8), στα πλαίσια της διάδοσης της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Λέρου.

 

2014-15: Διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών στον Αθλητικό Όμιλο Εκάλης, Ekali Sports Club, για όλες τις ηλικίες.

 

2014-16: Παράδοση μαθημάτων παραδοσιακών χορών σε παιδικά τμήματα του ιδιωτικού σχολείου St.Catherine's British School of Athens, στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

 

2014 -Σήμερα: Υπεύθυνη διδασκαλίας χορών στην “Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστίων”, σε όλα τα παιδικά -εφηβικά τμήματα, με ετήσιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο Δήμο Μελλισίων και Πεντέλης. Διδάσκει στο 7ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, σε τμήματα ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων).

 

2014-15: Σύλλογος “Περιηγητές Πολιτισμού”. Υπεύθυνη διδασκαλίας στα τμήματα ενηλίκων και παίδων του συλλόγου. Ταξιδεύει την ίδια χρονιά στη Λάρισα με το εφηβικό τμήμα για την εκπροσώπηση στο “4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Ελασσόνας”.

 

2014-Σήμερα: Υπεύθυνη για την εκπροσώπηση του Σωματείου της Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστίων με το Σύνδεσμο Εθνών “Πρωτοχρονιές στον κόσμο” που πραγματοποιήθηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές στο Ξενοδοχείο HILTON, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού.

 

2015-Σήμερα: Διδασκαλία παραδοσιακών χορών σε παιδικό τμήμα του “ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ”, στον οποίο η ίδια αποτελεί ενεργό μέλος της χορευτικής ομάδας παραστάσεων. Εισηγήτρια σε εσωτερικό σεμινάριο απευθυνόμενο στη χορευτική ομάδα του Ναυπακτίου ΧΟΦ, η ελληνική παράδοση “Ναύς”, Ναύπακτος-Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Λέρου. Εισηγήτρια σε εσωτερικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λάρνακα της Κύπρου, με στόχο τη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Πρόσκληση από: Σχολή Χορού "Η Κύπρος".

 

Διδάσκει παραδοσιακούς χορούς στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χολαργού σε τμήμα εφηβικό και ενηλίκων. Διδάσκει στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας σε τμήματα προσχολικής ηλικίας, σχολικής και ενηλίκων.

Διδάσκει στο 57ο Λύκειο Αθηνών σε τμήματα ενηλίκων, με ετήσιες παραστάσεις και αναπαράσταση δρώμενων.

 

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος στα τμήματα ενηλίκων του “Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών” καθώς και στο τμήμα παραστάσεων. Υπεύθυνη επιμέλειας για την εκπροσώπηση στο “1ο Θεσσαλικό Αντάμωμα Χαϊδαρίου 2017”, το οποίο μεταδόθηκε από το κανάλι “Art” στην εκπομπή “Κοντά στην παράδοση”. Υπεύθυνη καλλιτεχνικής επιμέλειας και παρουσίασης χορών από τα Άγραφα με την ομάδα παραστάσεων σε σύμπραξη με τον “Σύλλογο Θεσσαλών Μεσογείων-ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”.

 

Υπεύθυνη δασκάλα παιδικών χορευτικών τμημάτων στο “3ο” και “4ο Διασχολικό Φεστιβάλ”, με έδρα το 101ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

 

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος του χορευτικού Ενηλίκων “Χορευτικός Όμιλος Αμπελοκήπων”, όπως και για τη συμμετοχή του στο 13ο Διεθνές Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών & Λαϊκής τέχνης τον Ιούλιο του 2016.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Μέλος του “37th Words Congress on Dance Research, Athens 2014”

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:

_Ταξίδια ανά την Ελλάδα και καταγραφή των ντόπιων χορευτών, των τραγουδιών και των εθίμων τους.

_Βόλευ (Με διακρίσεις στο beach-volley και στης σάλας) & ενασχόληση με το νταούλι.