1821-2021: 200 Χρόνια Ελευθερίας  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηρακλείου

1821-2021: 200 Χρόνια Ελευθερίας Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηρακλείου

Τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Βίλα Στέλλα" στα πλαίσια των Πολιτιστικών βραδιών που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Ηρακλειώτες απογόνους των Ηρώων του 1821 οι οποίοι μίλησαν για τις ιστορικές οικογένειές τους και τη συμβολή που είχαν στον Αγώνα.
Στη συνέχεια ο Όμιλός μας παρουσίασε με υπερηφάνεια χορούς από την περιοχή του Σουλίου.
Η πολύ όμορφη βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων από εκπροσώπους του Δήμου.

Το μέλος του χορευτικού μας Μαριαλένα Κοτζιά, με αφορμή αυτή την εκδήλωση, αποτυπώνει τις σκέψεις της:

"20 Σεπτεμβρίου και στη γειτονιά μας ήχησαν και πάλι οι παραδοσιακές μελωδίες της πατρίδας. Χοροί από το Σούλι της Ηπείρου, σε μια τόσο ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στα 200 χρόνια ελευθερίας του έθνους. Έτσι «ελεύθεροι» νιώσαμε κι εμείς, μετά από τόσους μήνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και αποχής από τη μαγεία του κύκλου. Ο περήφανος ρυθμός του τσάμικου, η μνεία ονομάτων-σταθμών της Επανάστασης, του Τζαβέλα, του Μπότσαρη, του Νικηταρά, χάρισαν στους δημότες ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, υπενθυμίζοντάς μας πως η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Όπως τα κατάφεραν οι ενωμένοι Έλληνες τότε, να αποτινάξουν τον ξένο ζυγό, έτσι κι εμείς θα τα διαβούμε τα «κακοτράχαλα τα βουνά», που υψώνονται μπροστά μας, αφήνοντας στην άκρη τη διχόνοια και φυσικά… χορεύοντας!"

Δείτε ΕΔΩ το φωτογραφικό υλικό από την συμμετοχή μας.