1821 – 2021: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αρκάδες για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση

1821 – 2021: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αρκάδες για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 η Περιφέρεια Αττικής, το ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και οι Σύλλογοι Αρκάδων Βόρειου Τομέα Αττικής, τίμησαν τους Αρκάδες για την Κληρονομιά Μνήμης και Περηφάνιας δύο αιώνες μετά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του ιστορικού ντοκυμαντέρ «Η Χαραυγή της Λευτεριάς» από την κα Λίλα Παπαδημητρίου (φιλόλογο-δημοτική σύμβουλο Δήμου Κηφισιάς) και συνεχίστηκε με τη φλογέρα και το τραγούδι του παπα-Γιάννη Πριλίγκου. Κατόπιν το λόγο πήρε η κα Ελένη Μάνου (εκπαιδευτικός-συγγραφέας), η οποία μίλησε για τη δράση των Τσακώνων στην Επανάσταση.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη πλαισίωσε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς της περιοχής της Αρκαδίας, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Κώστα Γιαννακόπουλου. Στο τραγούδι η Άννα Βυτινάρου και ο Διαμαντής Ρουμελιώτης. Επίσης, συμμετείχε η χορευτική ομάδα του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου, υπήρχαν παραδοσιακά εδέσματα για τους θεατές και τους συμμετέχοντες.

Συντονίστρια ήταν η κα Φωτεινή Δαλιάνη, περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής.