Ο Ήχος των Σκιών στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Ήχος των Σκιών στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οι μικροί χορευτές του "Ειρήνη", παρόλο το τσουχτερό κρύο, παραβρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουν την παράσταση του Ηλία Καρελλά με τον τίτλο "Ο ήχος των σκιών". Μαζί τους και η δασκάλα τους Κατερίνα Βογιατζιδάκη. Μέσα από αυτή την παράσταση τα μικρά μας μέλη έμαθαν πληροφορίες από τους σκιοπαίκτες Ηλία Καρελλά και Νικόλα Τζιβελέκη για τα πρώτα χρόνια που έφτασε ο Καραγκιόζης στη χώρα μας καθώς και από πού προέρχονται οι ήχοι της παράστασης, γέλασαν με τα αστεία του Καραγκιόζη και της παρέας του, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία της Αρετής Κετιμέ στο σαντούρι, της Χαράς Τσαλπαρά στο ακορντεόν και της Θεοδώρας Αθανασίου στην κιθάρα και στη λάφτα και πήραν σημαντικά μηνύματα για τη φιλία.
"Αυτό που άρεσε από την παράσταση ήταν ότι τραγουδήσαμε με τον Καραγκιόζη το τραγούδι "Παντρεύουνε τον κάβουρα" και ο πασάς πάτησε το κουμπί με το ΝΑΙ !
Μου άρεσε το ακορντεόν και η κιθάρα... αλλά αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν που πήγα στην παράσταση με τους φίλους μου από το χορευτικό!"
... μας είπε όλο χαρά το μέλος του Χορευτικού μας, Γραμματική Κυλάφα (6 ετών), η οποία έφτιαξε και μια ζωγραφιά που την εμπνεύστηκε από τον υπέροχο χώρο που φιλοξενούσε την παράσταση.