Μουσικά ταξίδια με την Ειρήνη Δερέμπεη, κάθε Δευτέρα!

Μουσικά ταξίδια με την Ειρήνη Δερέμπεη, κάθε Δευτέρα!

Ξεκίνησαν τα μαθήματα χορωδίας!!

Από τη Δευτέρα 4/10/2021, και κάθε Δευτέρα 19:00-20:00, σας περιμένουμε στην αίθουσα του χορευτικού μας για να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα μουσικό ταξίδι με οδηγό την δασκάλα μας, Ειρήνη Δερέμπεη, για τρίτη χρονιά φέτος!

Η Ειρήνη Δερέμπεη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ανωτέρα θεωρητικά και μονωδία με την Μαρίνα Κρίλοβιτς. Απόφοιτος του ωδείου Αθηνών (δίπλωμα μονωδίας, άριστα παμψηφεί, τάξη Μένης Χαραλαμπίδου) και του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης,
παίζει ταμπουρά, καβάλ και πολίτικο λαούτο, ενώ έχει ασχοληθεί με την παραδοσιακή, βυζαντινή και δυτική μουσική. Τα ποικίλα μουσικά ακούσματα διαμόρφωσαν τον μουσικό χαρακτήρα της και τη βοήθησαν να αναπτύξει προσωπικό ήχο και ιδιαίτερη τεχνική, στην οποία ενσωμάτωσε διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δισκογραφικές παραγωγές, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Μαμαγκάκη, Ζόρντι Σαβάλ κ.α.). Ιδρυτικό μέλος του συνόλου «Παλαιινά Σεφέρια», από το 2008 και σε συνεργασία με τον Κάρολο Κουκλάκη δουλεύουν πάνω σε μια νέα οπτική τις μουσικές της Κρήτης, πραγματοποιώντας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διδάσκει ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία», «Εκτέλεση/Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής».

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά του Covid-19.