Απόκριες στη Νάουσα!

Απόκριες στη Νάουσα!

Ο χορευτικός μας όμιλος διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή (22-24/2/2020) την περίοδο των Αποκριών στη πόλη της Νάουσας!!

1η μέρα: Αθήνα-Παλαιός Παντελεήμονας-Νάουσα

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από Ηράκλειο με αρχική κατεύθυνση τον παραδοσιακό οικισμό στον Παλαιό Παντελεήμονα στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου . Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό, καφέ ή γλυκό. Αναχώρηση για Νάουσα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας «Εσπερίδες» (2χλμ έξω από την πόλη) για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο και γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

2η μέρα: Γενίτσαροι και Μπούλες στη Νάουσα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Νάουσα, όπου θα παρακολουθήσουμε το πιο φημισμένο παραδοσιακό έθιμο στην Ελλάδα. Θα ξεκινήσουμε με την τελετουργία του ντυσίματος, κατόπιν το μάζεμα του μπουλουκιού, τους χορούς στο Δημαρχείο μέχρι και την αποκάλυψη του προσώπου στα «Αλώνια». Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το οινοποιείο του «Διαμαντάκου» όπου μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό, ποτό και χορό με ζωντανή ορχήστρα στην αίθουσα επισκεπτών του οινοποιείου.

3η μέρα: Νάουσα - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Νάουσα. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της πόλης και στο εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών της Φανής Τόμτση. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στο άλσος του Αγ. Νικολάου. Επίσκεψη στη Σχολή του Αριστοτέλη. Επιστροφή στη Νάουσα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αγορές. Αναχώρηση αργά το μεσημέρι για Αθήνα.

Στόχος της εκδρομής είναι κυρίως να παρακολουθήσουμε το ξεχωριστό αυτό αποκριάτικο δρώμενο, να δούμε κάποια αξιοθέατα της πόλης και φυσικά να διασκεδάσουμε με ντόπιους παραδοσιακούς σκοπούς!

Αρχηγός αποστολής: κ. Κατερίνα Βάλβη σε συνεργασία με τον κ. Μάνο Γαλίτη

Υπεύθυνοι: Στάθης Ευσταθιάδης, Αναστασία Παπαδάκου

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο: 150,00 ευρώ
Περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, μετακινήσεις με πούλμαν, 2 γλέντια με φαγητό, ποτό και ζωντανή ορχήστρα.

Δήλωση συμμετοχής από 27/11. Προηγούνται τα μέλη του χορευτικού και οι οικογένειές τους.

Το ποσό θα καταβληθεί σε 3 δόσεις:
- Προκαταβολή*- 50 ευρώ: 1/12
- Δεύτερη δόση - 50 ευρώ: 15/1 & 18/1
- Τρίτη δόση - 50 ευρώ: 15/2 & 19/2

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την προκαταβολή

Σημείωση: Οι υπεύθυνοι έχουν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος αν καταστεί ανάγκη.