Απόκριες στη Νάουσα

Απόκριες στη Νάουσα

Ο Χορευτικός μας Όμιλος, την περίοδο των Αποκριών, διοργάνωσε 3ήμερη εκδρομή (22-24/2/2020) στην πόλη της Νάουσας!!

Αρχηγός μας ήταν η πολύ αγαπητή και επί χρόνια συνεργάτης μας, κ. Κατερίνα Βάλβη μαζί με την αδερφή της κ. Στέλλα Ηρειώτη, ναουσαίες στην καταγωγή, και την κ. Νίκη Αγιασματζή.

Η πρώτη στάση του ταξιδιού μας ήταν ο γραφικός οικισμός Παλαιός Παντελεήμονας, ο οποίος βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου. Κατόπιν, φθάσαμε στην υπέροχη πόλη της Νάουσας όπου και παρακολουθήσαμε το πιο φημισμένο παραδοσιακό έθιμο στην Ελλάδα «Γενίτσαροι και Μπούλες». Αρχικά ο κ. Μάνος Γαλίτης μας μίλησε για την προετοιμασία του γενίτσαρου ντύνοντας ταυτόχρονα τον γιο του και στη συνέχεια ακολουθήσαμε το μπουλούκι στο μάζεμα έως το Δημαρχείο οπού πήρε την άδεια και ξεκίνησε τον χορό στους δρόμους της πόλης. Αργά το απόγευμα βρεθήκαμε στην πλατεία των Αλωνιών όπου παρακολουθήσαμε το τελετουργικό με την αποκάλυψη του προσώπου.

Τα δύο βράδια μας διασκεδάσαμε παραδοσιακά υπό τους ήχους του ζουρνά και των χάλκινων!

Την τελευταία μέρα, μας φιλοξένησαν η κ. Φανή κι ο κ. Μιχάλης Τόμτσης στο πολύ όμορφο εργαστήρι τους, αργότερα απολαύσαμε το μαγευτικό άλσος του Αγ. Νικολάου και τέλος αποχαιρετήσαμε την πόλη με μια ξενάγηση στο οινοποιείο «Δαλαμάρα», προσθέτοντας στις αποσκευές μας το τοπικό ξινόμαυρο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στο να μας μείνει αυτό το ταξίδι αξέχαστο... από τον οδηγό μας και τον ξενοδόχο μας, κ. Δημήτρη έως το καθένα από τα μέλη μας ξεχωριστά που με την υπευθυνότητα, την καλή διάθεση και το κέφι απογείωσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία!!

Δες εδώ το φωτογραφικό χρονικό του ταξιδιού μας!