Χορέψαμε στην "9η γιορτή χορού" Τρικάλων

Χορέψαμε στην “9η γιορτή χορού” Τρικάλων

Το Σάββατο 8 Απριλίου, η χορευτική ομάδα μας συμμετείχε στην 9η Γιορτή Χορού Τρικάλων, σε μια χορευτική συνάντηση 19 συλλόγων, που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα. Έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Χορού Τρικάλων 'Τρίκκη', πήραμε τη σκυτάλη στο απογευματινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας χορούς από τη Νάξο και την Κύθνο. Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, δίπλα στον ποταμό Ληθαίο, οι ταξιδιώτες του Χ.Ο.Ε. χόρεψαν καλαμαθιανό «Ντουμπάκια» και Βλάχα από Νάξο, Τσάμικο και καλαματιανό από Κύθνο, συρτά, μπάλο και ρεπατί από Νάξο, και τέλος μπάλο και σούστα Κύθνου, με επιμέλεια του δασκάλου Δημήτρη Μπάκου. Οι χορευτές μας ντύθηκαν με φορεσιές του βεστιαρίου μας, καθώς και του βεστιαρίου "Ελληνικές Ενδυμασίες Κατερίνας Βάλβη- Νίκης Αγιασματζή", που τις ευχαριστούμε. Η ομάδα ξεσήκωσε τους θεατές στην κατάμεστη πλατεία των Τρικάλων, υπό το ανοιξιάτικο σούρουπο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα Τους χορούς πλαισίωσε μουσικά η ζωντανή ορχήστρα του φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε γλέντι για όλους τους συμμετέχοντες χορευτές στο κέντρο 'Πολιτεία'. Ήταν μια μοναδική ημέρα, γεμάτη μουσική και παράδοση, που χαράχθηκε στη μνήμη μας !

Θερμές ευχαριστίες στο Κέντρο χορού και παράδοσης "Τρίκκη" για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στη θεσσαλική πόλη! Εις το επανιδείν!

Δείτε εδώ Φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στα Τρίκαλα, καθώς και την ταξιδιωτική εμπειρία όπως την αποτύπωσε συνοπτικά ένα νέο μέλος στην χορευτική παρέα του "Ειρήνη.