Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+229 “TAG”

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+229 “TAG”

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, μια ομάδα χορευτών του κρητικό τμήματος του Ομίλου μας, μαζί με τη δασκάλα μας Κατερίνα Βογιατζιδάκη, συμμετείχε στην εκδήλωση καλωσορίσματος εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus + 229 “TAG” που διοργάνωσε το 9ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου μας στον προαύλιο χώρο του.

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 9ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής και μέλος του χορευτικού μας, Βάσω Αβράμη, μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της από αυτή τη συμμετοχή μας:

«Η παρουσίαση του Χορευτικού Ομίλου Ειρήνη στο σχολείο μας μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, δίνοντας σε εμάς αλλά και στους εταίρους τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από παραδοσιακά κρητικά τραγούδια και χορούς!
Αυτό αποτέλεσε το εφαλτήριο να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σα λαοί και να συνομιλήσουμε αλλά και να παρατηρήσουμε ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των πολιτισμών μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι παραδοσιακές φορεσιές, τα μουσικά όργανα και ο αρμονικός συντονισμός των κινήσεων των μελών του χορευτικού!Αποκορύφωμα της γιορτής αποτέλεσε η έκπληξη με τα παραδοσιακά ξεροτήγανα!
Ως μέλος του συλλόγου αρκετά χρόνια, συγκινήθηκα διπλά, αφού τον νιώθω οικογένειά μου και  γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξία του καθώς και πόσο υπέροχους δασκάλους διαθέτει, όπως ο δάσκαλος μου Δημήτρης Μπάκος .

Ευχαριστώ θερμά τη δασκάλα παραδοσιακών και κρητικών χορών Κατερίνα Βογιατζιδάκη, τους υπέροχους χορευτές που ξεσήκωσαν το κοινό με τις φιγούρες τους και  φυσικά τους άξιους μουσικούς, Μιχάλη Βογιατζιδάκη και Μάρκο Αγριμάκη.
Ευχαριστώ επίσης το διοικητικό συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράσταση.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και τη συνδρομή σας στο σχολείο μας!

Οι υπέροχες αναμνήσεις από αυτή τη μέρα θα μας συντροφεύουν για πάντα.»

 

Η δασκάλα μας, Κατερίνα Βογιατζιδάκη, προσθέτει:

«Ένιωσα, χαρά και συγκίνηση που μπήκαμε ξανά στο σχολείο που φοιτήσαμε (κάποιοι από εμάς), ως παιδιά και διπλό καμάρι που χόρεψα με την κόρη μου, μαθήτρια πια του σχολείου και του χορευτικού.»

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ

ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ: Αγαπητά μας μέλη, νέα και παλιά! Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τα μέτρα που θα ισχύουν για τη λειτουργία του χορευτικού μας: 1. Τμήματα που δεν θα ξεπερνούν το όριο τετραγωνικού/ατόμου σύμφωνα με τις υποδείξεις που υπάρχουν για την απαιτούμενη απόσταση χορευτών. 2. Η συμμετοχή στο μάθημα θα επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 με βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή 48ωρο rapid test. Τα παιδιά κάτω των 18 θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή 24ωρο selftest. 3. Κατά την είσοδο στο χώρο θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικός έλεγχος όλων των παραπάνω με την εφαρμογή Covid FreeGR. 4. Η χρήση της μάσκας την ώρα του μαθήματος είναι υποχρεωτική καθώς και η απόσταση 2 μέτρων ανάμεσα στους χορευτές. 5. Ο κάθε χορευτής θα πρέπει να τσεκάρει την παρουσία του στα παρουσιολόγια της εισόδου. 6. Θερμομέτρηση στην είσοδο του χώρου 7. Υποχρεωτική χρήση απολυμαντικού χεριών στην είσοδο και έξοδο της αίθουσας. 8. Θα τηρείται αυστηρά η ώρα προσέλευσης/αποχώρησης. 9. Μεταξύ των τμημάτων θα αδειάζει η αίθουσα για απολύμανση χώρου σε καθίσματα, ασανσέρ, πόρτες, πόμολα κ.α. 10. Οι χορευτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους πετσέτα και μπουκάλι με νερό. 11. Όλοι όσοι εισέρχονται στο χώρο, χορευτές ή μη, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα. 12. Δεν επιτρέπεται η παραμονή από γονείς/συνοδούς κατά την ώρα του μαθήματος στις αίθουσες του χορευτικού. 13. Δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουμε μέσα στο χώρο.